Marţi, 16 august 2022 - 10:22:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Începe bacalaureatul!


10 iunie 2013

Absolvenţii de liceu încep de luni, 10 iunie, examenul de Bacalaureat 2013. La sesiunea din vară s-au înscris peste 187.000 de candidaţi, cu 12.000 mai puţini decât în 2012. Faţă de anii anteriori, mii de liceeni nu s-au înscris la sesiunea din vară, pe motiv că nu sunt suficient de bine pregătiţi.

 

Elevii care s-au înscris la examen au fost repartizaţi în 585 de centre de examen.

 

Elevii vor susţine, începând de luni, proba orală de limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie. A doua probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, va avea loc între 12 - 14 iunie.

 

"Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Subiectele cuprind texte literare şi non-literare, funcţionale şi non-funcţionale, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programele pentru Bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute", potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

 

Proba de evaluare a competenţelor digitale, se va desfăşura între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a fost programată între 25 şi 28 iunie.

 

Începând cu data de 1 iulie, absolvenţii de liceu vor intra în febra probelor orale.

 

Noutatea examenului de bacalaureatul din 2013 este că elevii vor avea subiecte diferite, în funcţie de profil. Olimpicii şi sportivii au fost primii care au susţinut examene diferite, însă acest lucru nu i-a ajutat să promoveze mai uşor examenele, din contră. Din totalul celor 209 candidaţi care au susţinut examenele în sesiunea specială de bacalaureat, doar 104 au promovat, adică 49,76%.

 

Ministerul Educaţiei a decis diversificarea şi simplificarea subiectelor la bacalaureat anul acesta, pentru a adapta cerinţele la numărul de ore studiate la materia de examen şi la ce se predă la clasă. "În comparaţie cu anii precedenţi, în acest an, un element de noutate l-a reprezentat introducerea a două tipuri de subiecte, a căror structură a fost concepută în funcţie de filiera urmată de absolvenţi", au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

 

Elevii care nu se prezintă la probele orale, poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de Bacalaureat. Cei care nu vor promova examenul de bacalaureat în sesiunea din vară, ei mai au o şansă în toamnă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro