Marţi, 19 martie 2024 - 10:01:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şomerii de la Nokia primesc ajutor de la UE pentru haine


5 ianuarie 2012

nokia-jucuPersoanele disponibilizate de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu vor primi câte 100 sau 200 de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) ca "alocaţie de interviu" pentru haine, tuns şi bărbierit, astfel încât să fie cât mai prezentabili la viitoarele interviuri pentru slujbe.


Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat că solicitarea de acordare a unor bani pentru haine, tuns şi bărbierit şomerilor de la Nokia a fost considerată de funcţionarii europeni una "inovativă", care va fi extinsă şi în cazul altor ajutoare financiare acordate prin FEAG. Directorul AJOFM Cluj a explicat că prin proiectul de accesare a sumelor prin FEAG s-a dorit ca o parte din cele 5 milioane de euro solicitate să intre direct pentru persoanele disponibilizate de la Nokia.

Potrivit acestuia, şomerii de la Nokia vor fi obligaţi să facă dovada cheltuirii banilor prin chitanţe care să ateste că au cumpărat haine, au plătit o cazare sau un bilet de tren sau că au achitat contravaloarea unui tuns sau bărbierit. Fabrica Nokia din comuna Jucu s-a închis la începutul lunii decembrie 2011, dar angajaţii vor mai fi plătiţi de companie până în luna martie 2012.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii au fost derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro