Marţi, 19 martie 2024 - 11:56:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Animalele sălbatice ar putea fi interzise în toate circurile din România


1 iunie 2017

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului de lege care se referă la interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri.

Au fost câteva amendamente care precizează că vor putea apărea în spectacolele circurilor doar câinii, caii, delfinii şi „unele păsări exotice granivore”.

În proiectul de lege, iniţiat de fostul deputat Remus Cernea, se interzicea folosirea animalelor sălbatice, indiferent că erau capturate în natură sau sunt născute în captivitate. Interdicţia se aplica atât în spectacole, cât şi pentru expoziţii. Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar acum se află la Camera Deputaţilor.

„Acest vot va reprezenta un mare pas înainte, moral, pentru societatea românească, pentru că animalele la circuri suferă îngrozitor, am avut şi acel accident teribil cu tigrii care au murit arşi de vii, alte animale care au murit, dar, dincolo de asta, vă spun că pentru un animal sălbatic o existenţă petrecută în captivitate este o tortură fără seamăn, este o tortură comparabilă cu a unui om care ar sta închis întreaga viaţă.

Numerele de circ presupun diverse acţiuni care sunt nenaturale, să sari prin foc, să stai pe o minge dacă eşti elefant, la toate aceste numere de circ se ajunge adesea prin tortură, prin înfometare, prin diverse practici extrem de chinuitoare pentru animale.

Mă bucur că România iese din zona neagră a ţărilor care permit astfel de cruzimi în circuri. Divertismentul bazat pe cruzime faţă de animale nu este un divertisment, nu este un act educativ să îi duci pe copii să vadă astfel de spectacole”, a declarat Remus Cernea, citat de Agerpres.ro.

Proiectul urmează să intre în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro