Marţi, 19 martie 2024 - 11:33:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Membri ai unei grupări specializate în furturi din buzunare la Paris, arestaţi în România


15 mai 2014

Două persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în comiterea de furturi din buzunare în Paris au fost arestate în România, unde erau trimise bunurile şi valorile sustrase din zonele turistice ale capitalei Franţei, informează DIICOT, potrivit Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- serviciile teritoriale Iaşi şi Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Iaşi şi Cluj, au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în furturi din buzunare, care ar fi acţionat în zonele turistice din Paris.

Pe lângă percheziţiile domiciliare efectuate la două adrese din municipiul Iaşi, una din Cluj-Napoca şi una din localitatea Tarniţa, judeţul Cluj, au fost puse în executare şi două mandate europene de arestare. Astfel, două persoane urmează a fi predate autorităţilor franceze.

Operaţiunile au fost efectuate, ca urmare a solicitării autorităţilor judiciare franceze, în cadrul executării unei comisii rogatorii internaţionale.
Autorităţile judiciare franceze desfăşoară o investigaţie cu privire la un grup infracţional organizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracţiuni prevăzute de Codul penal francez.

Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.

Din materialul probatoriu administrat de autorităţile judiciare franceze rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2012 - decembrie 2013, membrii grupării, acţionând în diferite zone turistice ale Parisului au săvârşit peste 200 de infracţiuni de furt, profitând de neatenţia victimelor, în special turişti. Membrii grupării, structurată pe mai multe paliere, îşi desfăşurau activitatea infracţională zilnic, într-un mod foarte bine organizat, o singură persoană reuşind să obţină sume de până la 21.500 de euro în doar 15 zile.

După comiterea furturilor bunurile şi valorile sustrase erau colectate de liderii grupării şi trimise în România.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din Poliţia Română.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro