Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:25:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Patru universităţi din România, în topul celor mai bune din lume


11 mai 2013

Topul mondial general al universităţilor include patru instituţii de învăţământ superior din România, care, în ierarhia aferentă anului 2012, se află pe locurile 601-700.

Cele patru instituţii de învăţământ superior din România prezente în topul realizat de Compania Quacquarelli Symonds sunt Universitatea Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara, informează Mediafax.

Pe de altă parte, în clasamentele pe 2013 în funcţie de specializări (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucureşti (UB) se numără printre primele 200 din lume la două specializări - limbi moderne şi, respectiv, media şi comunicare. La cele două specializări menţionate, UB se află pe un loc situat între 151 şi 200.

Ediţia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universităţi şi a inclus în clasament un total de 678 de instituţii.

Topul mondial general (QS World University Rankings) este dominat de universităţi din SUA şi Marea Britanie. Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităţile Cambridge (Marea Britanie) şi Harvard (SUA).

Următoarele trei poziţii revin unor instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie (UCL, Oxford şi Imperial College din Londra), după care, până la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University şi California Institute of Technology).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro