Joi, 25 aprilie 2024 - 3:19:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât timp sunt bune pentru consum ouăle roşii


11 aprilie 2018

Nutriţioniştii spun că termenul de valabilitate al ouălor roşii este mult mai mic decât cel al ouălor nefierte, iar consumul acestora poate pune sănătatea în pericol.

Potrivit specialiştilor, ouăle roşii de Paşte nu ar trebui ţinute mai mult de şapte zile în frigider. După sărbătorile de Paşte, mulţi români consumă ouă roşii, însă ouăle fierte se strică mult mai repede decât cele nepreparate.

Explicaţia este simplă, după fierbere porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor. În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.

Specialiştii spun că şi termenul de o săptămână aplicat ouălor fierte este unul destul de periculos, recomandările fiind ca acesta să fie consumat proaspăt, în primele şase ore după fierbere. Cei mai permisivi nutriţionişti recomandă consumarea lor până în a cincea zi după fierbere, dacă sunt păstrate la frigider.

Atenţie şi la ouăle pătate cu vopsea. Acestea nu ar trebui consumate, deoarece devin toxice.

În ceea ce priveşte ouăle roşii din comerţ, specialiştii recomandă precauţie. Termenul de garanţie este foarte important în aceste cazuri. De asemenea, ouăle vopsite cu ingrediente naturale din plante, care nu au strălucirea şi intensitatea celor din comerţ, sunt mai sănătoase.

Puteţi vopsi ouăle folosind o infuzie foarte concentrată de coji de ceapă si flori de tei. Ouăle trebuie puse la frigider în cel mult 2 ore după vopsire şi păstrate la o temperatură de 4 grade Celsius sau mai joasă.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro