Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:20:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Statul acordă 6.000 euro la cumpărarea unui autoturism electric


29 aprilie 2015

Cei care vor să-şi achiziţioneze un autoturism care merge pe curent electric beneficiază de un voucher de peste 6.000 de euro, acordat de Ministerul Mediului.

Ecotichetele vor putea fi găsite până la sfârşitul lunii mai, la dealerii care vând maşini electrice. Dar cu toate acestea, preţul unei autoturism electric rămâne unul piperat pentru români, pentru că un astfel de model costă între 30  şi 50.000 euro.

Preţul crescut face ca în întreaga ţară să existe doar 100 de astfel de maşini. Pe lângă sprijinul acordat de stat, avantajul unui autoturism care funcţionează pe curent electric este acela al cheltuielilor scăzute cu alimentarea.

De exemplu, un calcul făcut de jurnaliştii de la stirileprotv.ro arată că pe o distanţă de 100 de km, consumul este de 13 kw/h, ceea ce înseamnă o cheltuială de 5 lei.

Şi asta spre deosebire de un autoturism care merge pe benzină şi care, în medie, ar consuma la fiecare 100 de km, 7 litri de benzină. Costul unei astfel de călătorii ar ajunge la 40 de lei.
Pe de altă parte, marele dezavantaj al unei maşini electrice este autonomia scăzută şi faptul că în ţara noastră lipsesc prizele pentru aceste maşini. Autorităţile promit însă ca în următorii doi ani să construiască o reţea de 10.000 de prize, în Bucureşti şi alte oraşe mari.

Un autoturism care funcţionează 100% pe curent electric are o autonomie de 200 de kilometri, iar cele mai scumpe modele ajung la 500 de km. O baterie auto se poate încărca rapid în jumatate de oră, la o priză specială şi în opt ore la o priză normală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro