Marţi, 19 martie 2024 - 9:27:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Defăimarea ţării sau naţiunii române s-ar putea pedepsi cu închisoarea


24 martie 2016

Manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română ar putea fi pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de un grup de parlamentari PSD, PC şi UNPR.

Iniţiatorii vor reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ''defăimare a ţării sau a naţiunii'', care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În expunerea de motive, aleşii invocă evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul că tot mai mulţi cetăţeni de alte etnii consideră Ziua naţională a României ca zi de doliu sau că personaje istorice au fost spânzurate simbolic.

'Aceste manifestări secesioniste şi iredentiste, aceste instigări la crima de leznaţiune nu fac parte din sfera dreptului la liberă expresie, ci pot fi considerate acte pregătitoare care pun în pericol securitatea naţională. (...) Suntem în situaţia în care Codul Penal al României pedepseşte infracţiuni cu un pericol social foarte redus cum este «abuzul de încredere» în timp ce crimele de leznaţiune sunt pedepsite cu o banală amendă contravenţională'', argumentează iniţiatorii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro