Joi, 28 martie 2024 - 3:51:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Informatica va fi obligatorie în gimnaziu


9 martie 2017

Ministerul Educaţiei a propus o soluţie interesantă pentru elevii din mediul rural, care nu au calculatoare în şcoli, însă trebuie să studieze Informatica.

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a anunţat că din toamnă, toţi elevii de clasa a cincea, vor studia Informatica. Mai mult, jumătate din cursuri vor conţine noţiuni de programare.

Sistemul este, însă, nepregătit pentru a îndeplini această masură. Multe şcoli nu au calculatoare, iar profesorii de informatică sunt insuficienţi. Ministerul a venit şi cu o soluţie: excursii cu clasa, la un laborator de informatică, la fiecare două săptămâni.

”Ne-am gândit ca aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activitati. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a explicat Pavel Năstase.

Pe lângă programa nouă pentru Informatică, Ministerul a aprobat şi programele pentru toate materiile de gimnaziu. Acestea vor fi introduse treptat, din toamnă, începând cu clasa a V-a.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro