Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:11:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Elevii din învăţământul profesional vor avea tarif redus la transportul local în comun


24 decembrie 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat luni că se va acorda tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun şi elevilor din învăţământul profesional prin adoptarea de către Guvern a unei OUG privind modificarea Legii educaţiei naţionale 1/2011.

"În prezent, se asigura tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun doar pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal, creându-se o situaţie discriminatorie pentru elevii din învăţământul profesional. Ca urmare, se impune completarea art. 84 din Legea nr. 1/2011, pentru a include printre beneficiarii tarifului redus la transportul în comun şi elevii din învăţământul profesional", a afirmat ministrul.

O altă modificare adusă de OUG prevede extinderea cadrului legal pentru subvenţionarea costurilor aferente frecventării liceului şi pentru elevii din mediul urban care provin din grupuri socio-economice dezavantajate.

Legislaţia actuală prevede posibilitatea sprijinirii financiare în vederea continuării studiilor liceale doar pentru elevii din mediul rural. Prin noile prevederi ale OUG, se extinde cadrul legal pentru subvenţionarea costurilor aferente frecventării liceului şi pentru elevii din mediul urban care provin din grupuri socio-economice dezavantajate.

Totodată, prin OUG se fac o serie de precizări suplimentare privind modalitatea de utilizare a resurselor financiare la nivelul unităţilor de învăţământ întrucât legislaţia actuală nu precizează foarte clar modalitatea de transfer a acestora de la o unitate de învăţământ la alta. Prin modificările aduse la Legea nr. 1/2011, se clarifică acest subiect.

Referindu-se la clasa pregătitoare, ministrul a afirmat că în legislaţia actuală nu este reglementată modalitatea de notare/evaluare în acest caz. Prin modificările aduse de OUG, a completat el, se precizează foarte clar că elevii din clasa pregătitoare nu vor fi evaluaţi prin note sau calificative.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro