Duminică, 8 septembrie 2024 - 2:20:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Poliţist de la Seriviul rutier Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu


12 iulie 2024

Un poliţist rutier din cadrul IPJ Prahova se confruntă cu acuzaţii grave de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind trimis în judecată conform unui dosar gestionat de Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ancheta a dezvăluit că, pe 25 noiembrie 2023, în timp ce îşi desfăşura activitatea pe DN 1B, în localitatea Chiţorani, judeţul Prahova, poliţistul ar fi cerut şi primit 300 lei de la un şofer pentru a nu-i suspenda permisul de conducere.

Un alt incident s-a petrecut pe 19 martie 2024, pe DN1A, când acelaşi poliţist ar fi pretins şi primit 700 lei de la un şofer pentru a nu-l sancţiona pentru o depăşire ilegală pe un pod, în ciuda încălcării marcajului continuu. Poliţistul nu a întocmit proces-verbal, deşi contravenţia era evidentă.

Tot pe 19 martie 2024, în Valea Călugărească, poliţistul ar fi oprit o autoutilitară încărcată cu material lemnos pentru efectuarea unui viraj interzis. Deşi a întocmit proces-verbal, acesta a omis deliberat să noteze toate abaterile comise de şofer, evitând astfel aplicarea sancţiunii corespunzătoare, în scopul obţinerii unui avantaj necuvenit pentru acesta.

Aceste fapte au fost descoperite şi documentate de Direcţia Generală Anticorupţie, iar poliţistul va fi judecat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, într-o acţiune menită să sublinieze importanţa integrităţii în rândul forţelor de ordine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro