Vineri, 29 martie 2024 - 11:25:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Energia electrică se ieftineşte


26 iulie 2013

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie, a anunţat astăzi că factura la energie electrică se va ieftini până la sfârşitul anului cu aproximativ 10%.

Ministrul Niţă a spus că acestă scădere are la bază măsura de a sista tranzacţionarea certificatelor verzi pânăîn 2017. Aceste certificate sunt primite de cei care introduc în reţeaua naţională energie verde, de la eoliene, panouri solare sau microhidrocentrale. Certificatele sunt vândute furnizorilor de energie care sunt obligaţi să le cumpere conform legii. Furnizorii, la rândul lor, introduc preţul certificatelor verzi în factura către clienţi. Guvernanţii au preconizat că suspendare trazacţionării acestor certificate va duce la ieftinirea energiei electrice la nivel de consumator.

Constantin Niţă a mai anunţat că România va avea o nouă strategie energetică, elaborată de o firmă privată desemnată în urma unei licitaţii. Strategia trebuie să rezolve problema ciudată în care se află acum România: produce mai multă energie electrică decât poate consuma şi exporta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro