Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:53:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Clientul misterios, „agentul secret” care testează angajaţii


2 martie 2015

O româncă cu studii în Statele Unite a pus pe picioare o afacere în România prin care le oferă firmelor „clienţi misterioşi”, persoane care testează, sub acoperire, serviciile cu publicul, potrivit unui reportaj realizat de echipa Ştirile TVR.

Prin această metodă, patronii află care sunt greşelile pe care le fac angajaţii şi ce pot îmbunătăţi.

Cei care se angajează la firma de „mystery shopping” sunt practic plătiţi să ia masa în oraş la restaurante sau să facă cumpărături. Clientul trebuie să fie subtil, să se pregătească, să meargă ca şi un client la o bancă, la un magazin, la un spa sau la un hotel, să se comporte normal, ca şi un client, dar şi ca o cameră de filmat, să înregistreze tot”, spune Cosmina Voichiţa Meseşan, autorul unui ghid de „mistery shopping”.

Potrivit unor estimări, peste 70% dintre casieri nu le mulţumesc clienţilor după ce cumpără ceva, 62% dintre ofiţerii bancari nu au făcut simulări personalizate pentru clienţi, peste 70% dintre clienţii care au sunat la un hotel de 5 stele nu au primit asistenţă necesară şi doar 1 din 12 chelneri vrea să ştie cum s-a simţit clientul, mai arată jurnaliştii Ştirile TVR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro