Marţi, 19 martie 2024 - 1:43:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tratament cu ţârâita pentru bolnavii cu HIV/SIDA


18 martie 2014

Primul trimestru al anului i-a adus la disperare pe mii de pacienţi seropozitivii din România. Bolnavii din mai multe judeţe, printre care Constanţa, Vaslui, Prahova, Suceava şi Sibiu au fost nevoiţi să-şi tratamentul antiretroviral obligatoriu, oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii. Cauza: lipsa banilor şi birocraţia.

Constanţa este judeţul care deţine recordul naţional la numărul de cazuri HIV-SIDA. În evidenţele Spitalul de Boli Infecţioase, sunt trecute o mie de persoane infestate, dintre care 800 urmează tratamentul antiretroviral, vital pentru ei,  oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Viorel Cruceru (37 ani) este unul dintre seropozitivii din Constanţa, care, zile la rând, nu şi-a putut urma tratamentul, medicamentele suportate de Ministerul Sănătăţii neajungând la el sau fiindu-i oferite cu porţia. „Am lucrat ca bucătar în străinătate, acum patru ani. Mă simţeam din ce în ce mai slăbit, de la 70 kilograme ajunsesem la 43. M-am întors în ţară şi, când mi-am făcut testele HIV/SIDA, am aflat că am virusul”, ne-a declarat Viorel, care, timp de o săptămână, nu şi-a putut lua tratamentul, pentru că nu i-a mai fost dat, din lipsa medicamentelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro