Marţi, 19 martie 2024 - 8:38:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Regal de teatru la Ploieşti


5 noiembrie 2012

 

Capitala teatrului românesc se mută de miercuri, 7 noiembrie la Ploieşti. Timp de patru zile, ploieştenii sunt aşteptaţi la cea de a doua ediţie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu, tema din acest an a festivalului fiind “Feţele puterii”.

Pe scenele de la Casa de cultură a sindicatelor şi de la Teatrul Toma Caragiu vor putea fi urmărite cele mai bune spectacole puse în scena celor mai prestigioase instituţii de gen din România. Astfel, Festivalul va fi deschis cu recitalul Vorbe, vorbe,vorbe a lui Ion Caramitru, unul dintre prietenii lui Toma Caragiu şi va continua cu spectacolul Absint al Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov.

Vor urma piese ale Teatrului Naţional din Sibiu, Teatrului de Comediue din Bucureşti, Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti şi ale Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Pe scenă, ploieştenii îi pot vedea printer alţii pe actorii Marcel Iureş, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă sau Valentin Teodosiu.

Lucian Sabados, directorul Teatrului Toama Caragiu din Ploieşti şi cel cărui I se datorează ideea acestui festival, a ţinut să mulţumească conducerii Primăriei Ploieşti pentru că a alocat fondurile necesare organizării acestui eveniment. “Nu a fost uşor să găsim resursele necesare pentru acest festival, dar vreau şi eu să le mulţumesc sponsorilor care au înţeles nevoia de artă şi de cultură a ploieştenilor. Mă bucur că pentru câteva zile capital teatrului românesc se va muta la Ploieşti”, a declarat viceprimarul Iulian Teodorescu.

Cât despre setea de cultură a ploeştenilor trebuie să spunem că în ciuda crizei financiare din  buzunarele tuturor cetăţenilor, biletele la cele şapte spectacole sunt aproape epuizate. “Mai sunt bilete doar la spectacolul D’ale carnavalului ]n regia lui Silviu Purcărete”, a spus Sabados. Preţul biletelor a variat între 50 şi 40 de lei, iar pentru pensionari, elevi şi studenţi acestea au costat 25 de lei.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro