Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:32:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii, solidari cu Nepalul


9 august 2015

Campania „Bucurie pentru Nepal” (“Joy for Nepal”), iniţiată de alpinistul Alex Găvan pentru ajutorarea victimelor cutremurului de 7,8 grade din luna aprilie, a strâns până la această dată echivalentul în lei a peste 100.000 de euro, informează agerpres.ro.

Cei 101.000 de euro vor fi folosiţi pentru finanţarea unor proiecte de reconstrucţie. Cele mai multe donaţii au venit de la donatori persoane private care au trimis un SMS în valoare de 2 euro la un număr pus la dispoziţie prin platforma www.donatie.ro. Acest număr a fost dezactivat începând cu data de 1 august.

Până pe 31 iulie au fost trimise 31.070 de SMS-uri, echivalentul a 62.140 de euro. Potrivit procedurilor platformei www.donatie.ro, toţi banii vor fi transferaţi spre proiect după luna septembrie, operatorii de telefonie acceptând să susţină această campanie fără costuri de operare.

Restul banilor au venit din donaţii cu cardul şi transferuri bancare de la persoane private şi din sponsorizări de la companii, precum şi din alte iniţiative de strângere de fonduri, ca de exemplu: un proiect umanitar cu copiii de la o grădiniţă, care a adus peste 1.000 de euro; o sesiune de zumba caritabilă la Piteşti, în urma căreia s-au strâns 560 de euro; o petrecere în grădină cu licitaţie caritabilă, care a adus echivalentul a 5.000 de euro.

În lunile august şi septembrie se vor mai putea face donaţii pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal, precum şi sponsorizări. De asemenea, în această perioadă se află în derulare o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul Paravion, care a creat o facilitate pe site-ul propriu pentru a permite clienţilor săi să doneze un euro în momentul achiziţiei de servicii turistice. Paravion va dubla fiecare contribuţie făcută de clienţii săi, iar posibilitatea de a dona este valabilă în mai multe ţări în care activează compania.

„Sunt zeci de mii de oameni care au contribuit”

„Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect. Gândul că sunt zeci de mii de oameni care au contribuit mă emoţionează şi mă umple de recunoştinţă. Mă simt de parcă am urcat împreună un vârf de peste 8.000 de metri — al şaptelea optmiar al meu. Aşa cum şi în Himalaya, după ce ai atins vârful trebuie să şi revii în tabăra de bază pentru a se considera ascensiunea completă, acum urmează partea a doua a proiectului: finanţarea responsabilă şi transparentă a acestor bani în activităţi de reconstrucţie. Până la această dată, partenerii noştri din Nepal, Karuna-Shechen, au făcut evaluarea nevoilor în teren. Acum suntem în discuţii cu ei pentru identificarea proiectelor pe care le vom finanţa şi pe care le vom anunţa public odată ce le stabilim”, a declarat Alex Găvan, potrivit agerpres.ro.

Toţi banii strânşi vor ajunge la oamenii aflaţi în nevoie din Nepal, prin intermediul proiectelor de reconstrucţie gestionate de organizaţia Kharuna-Shechen, fondată de autorul Matthieu Ricard. Obiectivul campaniei este să finanţeze reconstrucţia comunităţilor izolate care au fost afectate de cutremurul din 25 aprilie 2015, precum refacerea unor şcoli.

Campania „Bucurie pentru Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe Alex Găvan în tabăra de bază de pe Lhotse/ Everest.

Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor şi progresele realizate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro