Luni, 24 februarie 2020 - 8:01:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ai iPhone sau iPad? Este posibil să fi fost piratat


6 septembrie 2012

ipaUn grup de hackeri afirma că a piratat ID-urile a 12 milioane de utilizatori de iPhone sau de iPad dintr-un calculator al FBI, ridicând semne de întrebare cu privire la securitatea informatică şi deţinerea datelor personale de către administraţie.

Grupul de hackeri AntiSec, care are legături cu mult mai cunoscutul Anonymous, a publicat pe internet - pe site-ul http://pastebin.com/nfVT7b0Z - un milion dintre aceste presupuse ID-uri, precizând că fac parte dintr-un grup mai larg de 12 milioane găsite într-un calculator al FBI, poliţia federală americană.

În opinia lui Eric Hemmendinger, expert în securitate informatică pentru grupul indian Tata Communications, afacerea este fără îndoială veridica, având în vedere scurgerile de informaţii orchestrate deja de Anonymous, şi suscita multe preocupări.

"Întrebarea nu este de a şti dacă este adevărat sau nu, ci de ce agenţii federali dispun de aceste informaţii şi de ce ei nu le-au securizat mai mult", nota marţi Hemmendinger.

"Dacă lucraţi în domeniul securităţii cibernetice şi calculatorul vă este piratat, scenariul este mai degrabă jenant", a adăugat el.

"FBI este la curent cu informaţiile din presă care afirmă că un calculator FBI a fost spart şi ca date private în legătură cu ID-urile Apple au fost expuse", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei federale.

"În acest stadiu, nu este niciun element care să ateste că un calculator portabil al FBI a fost piratat sau că FBI a căutat sau a obţinut aceste date", a mai adăugat el într-un comunicat.

Întâmplarea face turul reţelelor de socializare şi al blogurilor. În opinia bloggerului Geekosystem, este vorba despre "cea mai gravă catastrofa din punct de vedere al datelor private".

Aceasta sugerează că FBI spionează utilizatorii Apple, comentau alte persoane pe Twitter.

"Vulnerabilităţile (sistemului de Internet) vor duce de la pierderea anonimatului utilizatorului până la furtul complet de conturi pe Twitter şi Facebook", deplângea Aldo Cortesi, consultant în securitate informatică din Noua Zeelandă.

Grupul informatic Apple, de asemenea solicitat, nu era încă în măsură să răspundă.

Scurgerea de informaţii este "reală", afirma marţi pe Twitter Peter Kruse, specialist în criminalitate cibernetică pentru grupul danez CSIS, anunţând că trei dintre dispozitivele sale Apple au fost piratate.

"Ei afirmă că au numele de familie, adresele, numerele de telefoane etc...!", transmitea el pe Twitter.

"Motivele care au determinat FBI-ul să colecteze milioane de date personale nu sunt clare, dar este evident că aceste date (şi calculatorul pe care erau stocate) nu erau suficient securizate", afirma Graham Cluley, de la compania de securitate informatică britanică Sophos.

Johannes Ullrich, de la centrul informatic Internet Storm, sublinia că sursa scurgerii de date nu a fost încă identificată.

"Nu există nimic în acest fişier care să implice FBI. Deci, aceste date ar fi putut, de asemenea, veni de la o altă sursă. Dar este dificil de a găsi pe cineva care să deţină un fişier asemănător", a afirmat Ullrich.

Numărul important de ID-uri interceptate "sugerează că este vorba despre o operaţiune de mare amploare şi nu despre una ţintita, sau că fişierul a fost creat pentru că unul dintre utilizatori trebuia urmărit", presupune el.

"Hackerii sunt în special interesaţi să pună FBI-ul în încurcătură decât să pună în pericol persoane nevinovate. Dar să piratezi un calculator este un act criminal şi presupun că FBI şi alte organizaţii vor recurge repede la căutarea responsabililor", a apreciat la rândul său Graham Cluley.

Hackerii Antisec susţin că este vorba de atragerea atenţiei asupra ID-urilor Apple care permit, potrivit lor, urmărirea utilizatorilor de iPhone sau de iPad.

"Noi nu am simpatizat niciodată cu acest concept de identitate asociat fiecărui aparat Apple (unique identity device ID, UDID). Asta a fost o decizie foarte rea din partea Apple", apreciază hackerii. "FBI utilizează informaţiile voastre personale într-un proiect de filare a populaţiei", asigura ei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(43 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro