Închideți
Marţi, 19 noiembrie 2019 - 2:18:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Şomajul în uşoară creştere


3 iulie 2013

Rezultatele publicate la nivelul zonei euro arată că şomajul rămâne o problemă majoră, dar sunt câteva semnale timide care încurajează aşteptările de îmbunătăţire a situaţiei economice începând cu anul viitor.

"Situaţia şomajului în zona euro şi în UE rămâne îngrijorătoare, dar constatăm câteva semnale pozitive în ceea ce priveşte evoluţia industriei celor mai mari economii din regiune, care au influenţe majore asupra UE în ansamblul său", a arătat Cosmin Enache, director de Operaţiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).

EUROSTAT a revizuit în scădere cifrele anterioare privind şomajul din zona euro în luna aprilie (de la 12,2% la 12,0%) şi a publicat rezultatele pieţei muncii pe luna mai, când rata şomajului a fost 12,1%, în creştere faţă de nivelul (revizuit) de 12,0% din aprilie. Cea mai mică rată a şomajului, de doar 4,7%, a fost în Austria, în timp ce, la polul opus, Grecia şi Spania au condus clasamentul cu rate ale şomajului de peste 25%. România s-a poziţionat sub media şomajului înregistrat la nivelul UE, înregistrând o rata de 7,5%.

"De asemenea, nu trebuie omisă problema privind inversarea piramidei vârstelor cu care Europa se confruntă, evoluţia înregistrată la nivelul pieţei muncii punând o presiune şi mai mare pe bugetele de asigurări sociale ale statelor membre", a precizat Cosmin Enache.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(20 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 noiembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro