Joi, 28 martie 2024 - 5:09:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot mai mulţi şoferi îşi trec maşinile pe GPL


27 aprilie 2015

Tot mai mulţi şoferi îşi montează instalaţii GPL pe maşini, reuşind să facă economii semnificative în condiţiile în care preţul unui litru de gaz lichefiat este de aproximativ 2,6 lei, iar benzina sau motorina costă peste 5,6 lei litrul.

Cifrele arată că aproape 5.000 de români şi-au trecut maşinile pe GPL în fiecare lună, în acest an, cu 64% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit digi24.ro.

Există însă şi dezavantaje ale montării instalaţiei GPL pe un autoturism, respectiv reducerea spaţiului din portbagaj şi faptul că este interzisă parcarea în spaţiile subterane.

Nu doar cei cu maşini ieftine se numără printre cei care apelează la montarea unei instalaţii GPL , ci şi posesorii de autoturisme de zeci de mii de euro.

„Foarte multe maşini scumpe, care consumă şi mult, vin să monteze GPL. Preţul este pe măsură, 8.000 de lei, dar pentru o maşină normală în opt cilindri este de 2.000 de lei. Amortizarea instalaţiei se face în 10.000 de kilometri”, a declarat Silviu Raicea, directorul comercial al unui furnizor de instalaţii GPL.

În aceste condiţii, service-urile auto care montează instalaţii GPL sunt tot mai aglomerate.

Statisticile Registrului Auto Român, instituţie care omologhează modificările făcute autoturismelor, arată că din aprilie anul trecut şi până la finalul lunii martie, peste 58.500 de autoturisme pe benzină şi motorină au fost trecute pe GPL, de două ori mai multe decât în tot anul 2013.

Şi o parte dintre producătorii auto s-au adaptat tendinţei şi livrează modele cu instalaţia GPL montată deja din fabrică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro