Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:06:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se schimbă vremea. Ce ne aşteaptă la început de octombrie


2 octombrie 2015

Meteorologii anunţă că sfârşitul lunii septembrie va fi cu vreme rece şi mohorâtă în cea mai mare parte a ţării, însă spre sfârşitul săptămânii, vremea se va schimba, ploile se răresc şi soarele va fi tot mai prezent.

De exemplu, sâmbătă, vor fi temperaturi de peste 20 de grade în toată ţara. Însă, meteorologii atenţionează că în timpul nopţii temperaturile vor scădea în unele zone până aproape de îngheţ, mai ales în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.

De asemenea, în octombrie va fi mai cald decât în mod normal în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei.

Cât priveşte precipitaţiile, acestea vor prezenţa valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul şi local în vestul ţării acestea vor avea o tendinţa de excedent.

La munte, vremea se va încălzi treptat, iar în perioada 3 – 6 octombrie vor fi maxime termice cuprinse, în medie, între 11 şi 13 grade. Temperaturile diurne vor scădea uşor, menţinându-se la medii de 10…11 grade, normale pentru prima decadă a lunii octombrie.

O vreme în general frumoasă, cu ploi slabe doar în unele zile, va fi şi între 6 şi 11 octombrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro