Marţi, 19 martie 2024 - 10:27:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Centrul Comunitar din Berceni, Prahova, si-a inceput activitatea


11 iunie 2015

Centru Comunitar din Berceni, Prahova, construit din temelii de Asociatia Second Chance Romania cu sprijinul unor sponsori remarcabili si inaugurat pe 1 iunie 2015, si-a deschis in forta portile pentru membrii comunitatii, primii beneficiari fiind copiii din cele 5 sate ale comunei prahovene.

Ziua deschiderii centrului a fost o sarbatoare pentru intreaga comuna la care au fost prezenti aproape 1 000 de oameni, jumatate dintre ei fiind copii, fericiti sa participe la un eveniment unic pentru ei, cu program artistic, oaspeti de seama si inghetata dupa pofta inimii.

Fiind Ziua copilului, Scoala Berceni si Second Chance au pregatit pentru micii lor oaspeti o multime de surprize: desene pe asfalt, o parada a copiilor care a inceput in centrul satului si s-a incheiat la centrul comunitar, unde au avut parte de o primire demna de adevarati artisti, in aplauzele adultilor. La sosire Second Chance i-a asteptat cu un souvenir - o cana cu motive traditionale – si… multa inghetata.

Cum vacanta scolara bate la usa, iar multi dintre acesti copii nu-si permit sa mearga intr-o tabara, Centrul comunitar le sta la dispozitie nu doar pe perioada verii, ci in fiecare zi a anului de-acum inainte, unde sa-si petreaca frumos si constructiv timpul liber. Centrul a fost dotat, astfel, si cu o biblioteca ce va servi tuturor grupurilor de copii atat pentru documentare, cat si pentru activitati recreative, imbinandu-le intr-un mod placut si util, totodata. Accesul la internet le va permite celor care au de realizat proiecte scolare sa se documenteze cu usurinta.

Astfel, pe 10 iulie incepe Scoala de vara, unde  120 de copii sunt primiti la cursurile gratuite oferite de centru prin care vor invata prin mijloace inovative si inedite engleza, informatica sau mestesuguri traditionale, iar cei mari, care se pregatesc pentru examene, vor primi meditatii la matematica si romana.

Din 15 septembrie incepe programul scoala dupa scoala, destinat copiilor din satul Berceni cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani, organizati in 5 grupe de cate 20 de copii.

In cadrul aceluiasi centru se desfasoara si cursurile de pregatire profesionala pentru adulti, incepute deja, prin proiectul POSDRU ”Inca o sansa”, unde 60 femei beneficiaza de instruire in vederea calificarii profesionale si de consiliere pentru obtinerea unui loc de munca.

Sala multifunctionala a centrului si bucataria utilata modern sunt puse la dispozitia membrilor comunitatii pentru evenimente cultural-artistice, petreceri, socializare si instruire.

In viitor se vizeaza dezvoltarea in comuna a unei afaceri sociale cu productie locala de produse ecologice care sa fie condusa de membrii comunitatii.

Se afla, de asemenea, in constructie atelierul de creatie, amplasat langa centru si conceput ca ''mica fabrica'' de decoratiuni de la Berceni, unde se vor angaja doar femei care locuiesc in mediul rural.

Cursurile vor fi sustinute de profesori angajati de asociatie, dar si de foarte multi voluntari.

Pana in prezent, centrul abia deschis are deja 784 cereri de participare la cursuri din partea copiilor din cele 5 sate  si peste 100 cereri pentru calificare profesionala, ceea ce reflecta cat de necesare sunt aceste centre in mediul rural.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro