Joi, 28 martie 2024 - 11:03:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unde îţi poţi lăsa copilul GRATUIT, în caz de urgenţă


15 septembrie 2013

Curcubeul Magic este primul centru din România care funcţionează permanent, timp de 24 de ore, în serviciul părinţilor care au o urgenţă, fie că este vorba de un deces în familie, o spitalizare sau un examen important, şi nu au cu cine să-şi lase copilul pentru câteva ore. Micuţul poate fi cazat timp de şase ore în acest centru de tipul dropp-off baby, unde personalul specializat îl va îngriji şi se va juca cu el, astfel încât să nu simtă lipsa părinţilor.

Orice părinte cu domiciliul în Municipiul Bucureşti îşi poate caza copilul cu vârsta între 6 luni şi 5 ani, la orice oră a zilei, gratuit, în centrul de urgenţă Curcubeul Magic, situat în Calea Şerban Vodă, nr.48, în sectorul 4 al Capitalei. Singura condiţie este ca în familie să fi intervenit o urgenţă care nu suportă amânare şi care necesită prezenţa ambilor părinţi.

"Este primul centru unde micuţii sunt îngrijiţi non-stop dacă părinţii au o urgenţă. Între urgenţe se numără un deces sau o problemă care necesită prezenţa ambilor părinţi la spital şi nu au unde lăsa copilul", a declarat pentru RTV.NET Iuliana Ghiţă, director coordonare Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Municipiului Bucureşti.

Părinţii îşi pot lăsa copilul în centrul Curcubeul Magic o singură dată pe an, însă pot exista cazuri în care o familie să aibă mai mult de o urgenţă în 12 luni. În acest caz, reprezentanţii serviciului social pot face excepţie de la regulă.

"Copiii sunt primiţi o singură dată pe an pentru a nu deveni o obişnuinţă pentru părinţi. Ei trebuie să se folosească de acest serviciu numai în cazuri de urgenţă. Este posibil să existe mai multe situaţii de urgenţă într-un an, atunci noi o să-i credem pe cuvânt şi o să facem rabat de la regula aceasta", a precizat Iuliana Ghiţă.

Perioada de cazare pentru un copil este de şase ore, însă aceasta poate fi prelungită cu maxim două ore. În aceste cazuri, părinţii trebuie să anunţe telefonic întârzierea. Pentru că se tem de situaţiile de abandon, reprezentanţii serviciului impun părinţilor să semneze o declaraţie pe propria răspundere că se întorc după copii. În plus, ei trebuie să se prezinte cu certificatul de naştere al copilului şi cu copii de pe cărţile de identitate. Angajaţii centrului vor solicita şi două numere de telefon pentru ca părinţii să poată fi contactaţi în caz de nevoie.

"Ne aşteptăm şi la situaţii de abandon. De aceea noi ne luăm toate măsurile de precauţie. Părinţii trebuie să vină cu certificatul de naştere al copilului şi cu copie de pe actele lor de identitate. Ei vor semna o declaraţie pe propria răspundere că în termen de şase ore vin şi iau copilul. Dacă nu se întorc după micuţ, noi vom anunţa autoritatea competentă pentru rezolvarea cazurilor de abandon", a explicat reprezentanta DGASPC.

Părinţii pot lăsa copiii la centru la orice oră a zilei, chiar şi în toiul nopţii. Ei trebuie să pregătească un pacheţel cu haine de schimb şi mâncarea preferată a micuţului.

"Copiii vin cu pacheţel de mâncare şi haine de schimb. Dacă sunt aduşi noaptea trebuie să aibă pijămăluţa cu ei, dacă sunt prea mici trebuie să aibă pampers, lapte. În timpul nopţii, copiii sunt culcaţi, iar în timpul zilei personalul specializat în îngrijirea şi educarea copiilor se va juca cu ei, vor întreprinde diferite activităţi, în niciun caz nu vor fi lăsaţi să stea într-un colţ", a menţionat aceeaşi sursă pentru RTV.NET.

Serviciul de dropp-off baby, înfiinţat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), a fost inaugurat la 1 iunie 2013, odată cu creşa Curcubeul Magic şi cu muzeul de jucării, găzduit în acelaşi centru.

Părinţii care au o urgenţă şi vor să apeleze gratuit la serviciile centrului Curcubeul Magic pot suna în prealabil la numărul 0756.192.431 sau pot merge direct cu copilul la adresa Calea Şerban Vodă, nr.48, în sectorul 4, Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro