Joi, 28 martie 2024 - 5:23:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proteste cu distrugeri materiale semnificative la Bucureşti


16 ianuarie 2012

protSorin Oprescu, primarul Capitalei a convocat, luni dimineaţă un comandament de urgenţă la care au participat reprezentanţi ai operatorilor de salubrizare, ENEL, ai deţinătorilor de utilităţi şi ai constructorilor de drumuri, cu scopul de a evalua pagubele şi a lua măsurile care se impun pentru remedierea pagubelor cauzate de luptele de stradă desfăşurate duminică seara în Bucureşti.


Magazine, bănci, chioşcuri de ziare, troruare, staţii de autobuz, au fost vandalizate duminică seara în cadrul protestelor violente. Jandarmii au acţionat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care distrugea totul în cale. Peste 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru au fost jandarmi.
Edilul general al Bucureştiului a anunţat că au fost distruşi 400 de metri liniari de garduri de delimitare, între Bulevardele Universitate pe I.C. Brătianu, şapte semne de circulaţie, intrarea în pasajul Dimitrie Cantemir. Oprescu a informat că opt staţii ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti au fost distruse: două de la magazinul Unirii, două de la Hanul lui Manuc şi patru din staţia Sf. Gheorghe.
A fost distrus şi pavajul scărilor Teatrului Naţional Bucureşti, locul cel mai violent al manifestărilor de sâmbătă şi duminică, dar şi cel din zona Facultăţii de Arhitectură Ioan Mincu şi din Centrul Istoric. Cincisprezece stâlpi de iluminat au fost distruşi şi şase semafoare. Geamurile de la mai multe sedii de bănci au fost sparte, precum şi ale unor spaţii comerciale din centrul Bucureştiului.
Potrivit colonelului Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, protestele au avut loc în 24 de localităţi din ţară, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Botoşani, Bistriţa sau Arad. Numărul manifestanţilor se pare că a depăşit 4.000.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro