Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:04:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Poliţiştii ameninţă că vor ieşi în stradă să protesteze


11 februarie 2017

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) anunţă că ar putea organiza manifestaţii de stradă împotriva Guvernului. Sindicaliştii spun că ar putea protesta în faţa Ministerului Afacerilor Interne, dacă salariile lor nu sunt recalculate, potrivit Digi24.

Reprezentanţii poliţiştilor spun că salariile agenţilor de poliţie sunt în continuare calculate la nivelul anului 2009, atunci când salariul minim era de 600 de lei.

„Am luat această hotărâre deoarece în februarie 2016 a fost emisă hotărârea de guvern numărul 1 prin care se stabilea majorarea salariului minim la 1.450 lei. La ora actuală poliţiştii din România au salariile calculate la nivelul lui 2009, adică la salariul minim de atunci, de 600 lei.

Am trimis mai multe adrese către MAI, Parlamentului, Guvernului, Presedinţiei. N-am primit niciun răspuns. Probabil nu au ce răspuns să dea. Nu ştiu cum să aplice această hotărâre sau ne punem întrebarea dacă n-or avea bani în buget.

Aşteptăm data de 14 martie să intrăm în posesia salariilor şi dacă vom constata că nu există nicio majorare conform salariului minim, vom lua hotărârea să ieşim în stradă pentru a ne putea recupera suma cuvenită. Cu siguranţă vor fi într-un număr foarte mare pentru că la nivelul MAI sunt foarte mulţi poliţişti de frontieră care nu intră în aceste drepturi.

Pe lângă ei sunt şi colegii de la jandarmerie şi pompieri, dar ei nu pot protesta alături de noi. În sindicatul nostru avem 17-18.000 membri. Toţi ne susţin”, a declarat Adrian Diugu, şeful Sindicatului Naţional al Agenţiilor de Poliţie, într-o intervenţie la Digi24.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro