Marţi, 19 martie 2024 - 11:55:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ajutor financiar pentru mame


4 mai 2013

Un proiect de act normativ înregistrat recent, în Parlamentul României, prevede ca mamele să beneficieze de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre nou-născuţi, acordat o singură dată, la eliberarea certificatului de naştere al copilului.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de lege privind acordarea de ajutor financiar pentru nou-născuţi. Ajutorul financiar este de 500 de lei şi ar putea fi dat pentru achiziţionarea de produse de lenjerie şi îngrijire de primă necesitate, constituind încurajarea mamelor aflate la început de drum, dar şi stimularea demografică.

Iniţiatorii proiectului menţionează în expunerea de motive scăderea dramatică a natalităţii la nivel naţional, numărul nou-născuţilor fiind cu mult mai mic decât cel al deceselor, ceea ce va duce, inevitabil, la un dezechilibru demografic şi la o îmbătrânire progresivă a populaţiei României, titrează avocatnet.ro.

Deşi iniţiatorii recunosc că suma propusă este mică, ei au prevăzut, în proiect, actualizarea şi intexarea anuală a ajutorului neimpozabil prin hotărâre de Guvern, în funcţie de rata inflaţiei.

Proiectul a fost depus în Senat, iar dacă va fi adoptat, Camera Deputaţilor va fi forul decizional.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro