Marţi, 19 martie 2024 - 10:30:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scade TVA-ul la pâine!


30 iulie 2013

TVA-ul la pâine va fi redus la 9% prin intermediul unei Ordonanţe ce va fi emisă marţi. Victor Ponta a anunţat că măsura va intra în vigoare începând cu 1 septembrie, precizând că Guvernul va compensa deficitul adus bugetului de stat prin creşterea accizelor la alcool şi a taxării produselor de lux.

"Mâine vom emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care TVA-ul va fi redus la 9 % pentru tot lanţul producţiei de pâine. Eventualul impact negativ al acestei măsuri va fi compensat cu o creştere la accizele la alcool şi bunurile de lux. Nu e prevăzută ca măsură temporară. Tot eu voi avea discuţii cu asociaţiile de producători şi le voi spune că îmi doresc să se dovedească că această măsură îşi produce efectele pozitive. Am ţinut foarte mult ca un angajament politic- reducerea TVA să se dovedească un angajament de succes, să se bazeze pe un parteneriat între Guvern şi producători. Eşecul acestui proiect va condamna extinderea acestui sistem. Dacă vom avea succes vom putea extinde un proiect de TVA diferenţiat şi către alte categorii", a anunţat Victor Ponta.

La rându-i, ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat că vor fi introduse accize la aur şi obiecte din aur, ceasuri, bijuterii, maşini cu motoare de peste 3.000 cmc, iahturi şi armament utilizat de persoane fizice, veniturile suplimentare din accize fiind estimate la 300 milioane lei până la finalul anului 2013.

Potrivit premierului, rectificarea bugetară pregătită de Executiv vizează alocarea suplimentară a 1 miliard de lei Ministerului Sănătăţii  şi alte 30 de milioane de lei pentru programele de matenităţi derulate prin BEI şi BERD. De asemenea, Ministerul Educaţiei va beneficia de sume suplimentare pentru programul de modernizare şi refacere a şcolilor prin Banca Mondială.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro