Sâmbătă, 28 septembrie 2024 - 9:53:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Detox" de vară! ANPC începe controalele!


17 iunie 2024

În faţa valului de căldură din această vară, consumatorii sunt sfătuiţi să fie extrem de atenţi la calitatea şi siguranţa produselor alimentare pe care le cumpără. Reprezentanţii ANPC atrag atenţia asupra riscurilor asociate achiziţionării produselor din surse neautorizate, unde condiţiile de depozitare şi comercializare nu sunt garantate, iar bonurile fiscale lipsesc, compromiţând astfel siguranţa alimentară.

În plus, este esenţial să verificaţi întotdeauna data de expirare şi aspectul vizual al produselor, în special în condiţii de temperaturi crescute care pot accelera procesul de alterare. Produsele afectate de căldură excesivă pot prezenta semne evidente de deteriorare, cum ar fi mirosuri neplăcute sau aspecte fizice neconforme.

De asemenea, consumatorii sunt sfătuiţi să fie atenţi la ambalajele bombate, rupte sau deformate, deoarece acestea ar putea indica o manipulare necorespunzătoare sau depozitare inadecvată a produselor. Acest aspect este important pentru evitarea achiziţionării produselor care nu mai sunt sigure pentru consum.

În contextul acestei atenţionări, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că va intensifica controalele în unităţile de alimentaţie publică şi în pieţe pentru a verifica respectarea normelor privind depozitarea, comercializarea şi etichetarea corectă a produselor alimentare. Aceste acţiuni sunt menite să asigure că produsele disponibile pe piaţă sunt sigure şi conforme cu standardele de calitate şi sănătate publică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro