Duminică, 29 martie 2020 - 9:08:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cod galben de ploi, ninsori şi vijelii, în 26 de judeţe din nordul, estul, vestul şi centrul ţării


12 noiembrie 2016

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori şi vijelii pentru 26 de judeţe din nordul, estul, vestul şi centrul ţării, valabilă de sâmbătă noapte până duminică seara.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de sâmbătă după-amiază va ploua în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est, cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 50-60 de litri pe metru pătrat în zona montană şi în Moldova.

Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50-60 de kilometri pe oră, iar la munte şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe oră. 

Avertizarea cod galben intră în vigoare sâmbătă, la ora 23.00 şi este valabilă până duminică la ora 22.00, fiind emisă pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj şi Sibiu, precum şi pentru unele zone din judeţele Bihor, Arad, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Potrivit avertizării cod galben, în regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50-60 de kilometri pe oră.

În toate zonele de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 80-90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(604 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro