Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:12:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România va prezenta în această lună o cerere pentru a beneficia de finanţare prin FEAG


10 decembrie 2011

nokiajucuRomânia va trimite în luna decembrie Comisiei Europene cererea pentru a beneficia de finanţare prin Fondul european de ajustare la globalizare (FEAG) în cazul angajaţilor companiei Nokia, care a decis să-şi relocheze afacerile din România în Asia, a anunţat joi, la Bruxelles, ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale Sulfina Barbu, după Consiliul EPSCO (muncă, afaceri sociale, sănătate şi protecţia consumatorilor).

"Noi sperăm ca toate documentele şi procedurile să fie acceptate, astfel încât să nu fim afectaţi", a spus ministrul român.

Sulfina Barbu a explicat că discuţia de joi din Consiliul EPSCO cu privire la FEAG nu s-a putut finaliza din cauza opoziţiei exprimate de un grup de ţări ce au format o minoritate de blocaj, printre care Germania şi Olanda, care au beneficiat deja de instrumentul FEAG în varianta sa actuală şi care acum nu mai doresc ca acesta să rămână funcţional pe aceleaşi baze.

Poziţia României şi a altor ţări, precum Italia şi Belgia, alături de care ţara noastră a semnat o declaraţie, este favorabilă menţinerii instrumentului FEAG pe aceleaşi baze ca până acum - 65% finanţare europeană şi 35% finanţare la nivel naţional, pentru societăţi cu cel puţin 500 de angajaţi.

La finalul lunii septembrie, conducerea companiei Nokia a anunţat închiderea fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, şi mutarea afacerii în China. Măsura afectează 2.200 de oameni, ce rămân fără loc de muncă, şi a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

Nokia România SRL a înregistrat în anul 2010 o cifră de afaceri de 6,7 miliarde RON, în creştere cu peste 55% faţă de anul precedent. Potrivit datelor oferite de Ministerul Finanţelor, la Nokia România SRL lucrau 1.552 de angajaţi anul trecut, dar cifra nu reprezintă numărul total al angajaţilor, întrucât Nokia a subcontractat personal de la firme specializate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro