Joi, 25 aprilie 2024 - 3:55:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O respectabilă familie de români pusă la stâlpul infamiei


11 martie 2017

Cu aproximativ o lună, prezenţa unui preşedinte de bancă ”străin”(Steven van Groningher) în mijocul protestatarilor din Piaţa Victoriei a fost considerată inoportună  de către un lider politic român, care a declarat: „ e mai mult decât incorect“ ca „un străin“, pe deasupra şi bancher, să protesteze „împotriva guvernului“.

Cine este de fapt acest bancher? Steven van Groningher este ROMÂN! S-a îndrăgostit de Valeria Răcilă în 1982 şi, în cea mai neagră perioadă ceauşistă, a urmat-o în ţară, petrecând, în perioada 1985-1986, şapte luni crâncene, până când autorităţile comuniste au acceptat să le elibereze actele pentru căsătorie.

În ultimii 15 ani a locuit aici aproape neîntrerupt. Vorbeşte româneşte mai bine decât mulţi dintre politicienii români. Valeria, campioană olimpică la canotaj în 1984, pentru România, la fel. Amândoi au reuşit în viaţă prin propriile forţe, muncind pe brânci pentru fiecare milimetru de progres. Au ajuns, în pragul vârstei de 60 de ani, la un anumit statut. Afacerile pe care le conduc sunt de succes, au urcat la notorietatea unor branduri internaţionale. Generează la bugetul României venituri şi plusvaloare, plătesc taxe, au angajaţi. Greu de înteles de ce acest director de bancă şi soţia sa sunt puşi la stâlpul infamiei. Steven van Groningen şi Valeria Răcilă sunt buni să dea bani la buget, dar n-au dreptul să deschidă gura.

Valeria Răcilă organizează, de zece ani, Maratonul Internaţional Bucureşti. A crescut din nimic şi de la zero, cu o tenacitate fantastică, împotriva tuturor piedicilor puse de o administraţie coruptă, ineptă şi birocratizată, un brand uriaş pentru Bucureşti. Poate cel mai important pe care-l are azi capitala României, eveniment la care participă peste 10.000 de oameni din toate colţurile lumii.

Steven Van Groningen şi Valeria Răcilă  muncesc din greu, au succes, sunt independenţi, nu depind de bugetul de stat, aleargă prin parcurile Bucureştiului, respiră optimism, bun-simţ, demnitate, onoare, decenţă….

Este revoltătoare reluarea obsesivă şi incitatoare a temei "români" versus "străini". Iohannis, ai cărui strămoşi şi-au lăsat oasele aici în ultimii 570 de ani, este "neamţ" vândut "străinătăţii". Cioloş este, se ştie, fiul lui Soros. Van Groningen este „veneticul“ prin excelenţă…

Celor care practică acest tip de ”naţionalism de peşteră”, le reamintim faptul că neamţul Carol I a condus România în Războiul de Independenţă, francezul Albert Galleron a construit Ateneul, francezul născut în Italia Carol Davila ne-a construit sistemul medical, armeanul Spiru Haret a inventat învăţământul românesc, tatăl ing. Anghel Saligny – de numele căruia se leagă podul de la Cernavodă – a fost un pedagog de origine franceză, că părinţii lui Gică Hagi, regele fotbalului românesc, au venit din Macedonia şamd. Acesta este mersul lucrurilor peste tot în lume şi România nu face excepţie. Toţi am fost, la un moment dat, străini. Când, cum şi cine stabileşte când încetăm să mai fim intruşi?…

(Sursa: prosport.ro)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro