Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:27:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pădurea Copiilor, peste 50.000 de puieţi plantaţi în primăvara lui 2022 cu implicarea a 648 de voluntari


28 aprilie 2022

 

Pădurea Copiilor a încheiat campania de împădurire din primăvara acestui an cu peste 50.000 de puieţi plantaţi în sudul României, pe o suprafaţă de 30 de hectare, cu implicarea a 648 de voluntari.  

Lucrările de plantare şi completare au fost efectuate pe terenuri degradate, puse la dispoziţie prin hotărâri de consilii locale, în Colelia, Gârbovi, Munteni-Buzău, Urziceni (Judeţul Ialomiţa), Bărcăneşti, Berceni, Filipeştii de Târg (Judeţul Prahova), Măldăeni, Saelele (Judeţul Teleorman). În patru din cele nouă comunităţi, Berceni, Filipeştii de Târg, Munteni-Buzău, localitate nou intrata în program, şi Urziceni, au fost înfiinţate păduri noi.

Campania de primăvară 2022 a marcat şi crearea primei păduri urbane din Urziceni, într-o zonă adiacentă a Parcului Tineretului, cea mai mare pădure urbană nou înfiinţată până acum la noi în ţară. Terenul de 8640 mp a fost pregătit cu sprijinul Forest Design, firmă specializată în managementul pădurilor, după ce anterior, în 2021, a fost realizat un studiu de biodiversitate, ca punct de referinţă pentru compararea ecosistemului iniţial cu cel nou creat.

Caracterizată prin diversitate şi densitate, pădurea urbană din Urziceni a fost înfiinţată cu sprijinul OMV Petrom, prin programul România plantează pentru mâine, exclusiv prin implicarea a 469 de voluntari, care au plantat 11.500 de puieţi din 30 de specii de arbori. Mulţi dintre voluntarii care au participat la plantări sunt elevi de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil", Urziceni, Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina", Urziceni, Liceul Teoretic „Traian Lălescu", Brăneşti, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Bucureşti, Clubul Educaţional Cornelia Neagu, Bucureşti, precum şi copii de la organizaţia Cercetaşii României – ALB Bucureşti.

Şase companii s-au implicat direct, prin sponsorizări şi voluntari, în atingerea obiectivelor de împădurire din această primăvară: Alumil România, DPD România, Mercedes-Benz Trucks&Buses România, OMV Petrom, RSystems Europe şi Zentiva România.

Asociaţia Pădurea Copiilor este prezentă în 24 de comunităţi din sudul României, cel mai afectat de secetă din cauza schimbărilor climatice, reuşind să readucă la viaţă prin împădurire peste 113 ha de teren neproductiv, dintre care 33 ha de pădure se află deja la stare de masiv. Misiunea asociaţiei este de a creşte păduri în 100 de comunităţi din zonele de sud ale ţării până în 2035.

Anul 2021 a însemnat pentru Pădurea Copiilor peste 190.000 de puieţi plantaţi, 23,45 ha de pădure nouă, 4 comunităţi nou intrate în program (Saelele, Urziceni, Filipeştii de Târg, Buftea) şi 469 de voluntari activi în campaniile de împădurire.

Mai multe despre organizaţie, puteţi citi pe site-ul padureacopiilor.ro şi pe facebook.com/padureacopiilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro