Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:56:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vinul băut cu moderaţie, eficient împotriva depresiei


9 noiembrie 2013

Consumul moderat de vin este asociat cu reducerea riscului de a suferi de depresie. Riscul scade cu 32% dacă se consumă între două şi şapte pahare de vin pe săptămână, altfel spus – cel mult un pahar pe zi, relatează passionsante.be.

Cercetători de la Universitatea din Navarra (nordul Spaniei) au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei şi bărbaţi, fără simptome depresive sau probleme legate de alcool. Au fost strânse periodic informaţii despre frecvenţa cu care consumau băuturi alcoolice, puse apoi în relaţie cu diagnosticul de depresie.

Rezultatele au arătat efectul protector al vinului, cu condiţia să fie consumat moderat. Explicaţia ar consta atât în acţiunea neuro-protectoare a unor compuşi din vin, dar şi în aspecte legate de modul de viaţă (alimentaţie, activitate fizică) al consumatorilor prudenţi.

Pentru ca lucrurile să fie clare, passionsante.be menţionează că asocierea între depresie şi abuzul de alcool, atât într-un sens cât şi în celălalt, este o realitate deja bine stabilită


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro