Vineri, 29 martie 2024 - 11:06:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prezenţa lui Klaus Iohannis la proteste, subiect la Olimpiada de limba engleză


1 martie 2017

Elevii din Bistriţa Năsăud au fost nevoiţi să compună un eseu pe tema prezenţei preşedintelui Klaus Iohannis la protestele anti-corupţie din România.

Elevii au primit, drept referinţă, un editorial publicat în ”The Guardian”. Profesoara care a gândit subiectul consideră că nu e nimic deplasat în această problemă, elevii având dreptul la libera exprimare, potrivit TVR.

Părinţii sunt nemulţumiţi, elevii se amuză. O situaţie oarecum similară s-a petrecut în judeţul Prahova, la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, cu acest subiect:

„Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.

Unghiul de abordare controversat a stârnit numeroase reacţii negative în spaţiul public, însă una dintre elevele olimpice, care a obţinut un punctaj important (116 in 120), a descris subiectul ca fiind o provocare şi un exerciţiu de imaginaţie.

Ministerul Educaţiei nu a apreciat natura subiectelor, care au fost realizate în comun pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Prahova şi Cluj.

“Eu voi face o analiză a acestei situaţii şi vă voi da toate informaţiile necesare. În funcţie de această analiză, concursul poate fi anulat, să se ţină altul. Nu este normal ca un asemenea subiect, la un asemenea nivel, să fie pus în discuţie. Cred că elevii au lucruri mai interesante la care să se gândească, mai ales la un concurs de acest gen”, a explicat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

Autorităţile au decis ca, începând cu anul şcolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judeţene să fie elaborate de specialiştii din grupurile de lucru ale Ministerului, pentru o abordare ”mai unitară” a subiectelor la nivel naţional.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro