Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:03:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Medierea- stingerea rapidă a conflictelor


11 octombrie 2012

Biblioteca Nicolae Iorga a găzduit astazi, lansarea cărţii “Medierea Conflictelor, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” scrisă de autorii Freddie Strasser şi Paul Randolph.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa lui Mugur Mitroi,preşedintele Uniunii Centrelor de Mediere din România, a reprezentanţilor judecătoriilor din Ploieşti şi Mizil, a Ioanei Enache, expert şi coordonator al Biroului Avocatului Poporului Ploieşti

Legea 115/2012 introduce obligativitatea informării despre mediere, dar şi avantajele acesteia ca procedură obligatorie prealabilă procesului în instanţă.

De altfel, medierea este o activitate de interes public fiind o alternativă viabilă a instanţei de judecată.

“Cartea este ceea ce am numi un „thriller” în beletristică. Autorii ne poartă cu sufletul la gură prin labirintul filozofiei, psihologiei, sociologiei conflictului, pentru ca, în final, să ne dezvăluie câteva adevăruri simple, dar fundamentale. Şi anume, conflictul este o stare naturală a omului în trecerea sa prin lume”, a scris judecătorul Anamaria Lucia Zaharia.

Centrul de mediere Ploieşti a fost înfiinţat în iulie 2012 şi este o asociaţie profesională din care fac parte peste 30 de mediatori autorizaţi din judeţul Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro