Vineri, 29 martie 2024 - 12:26:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisia de muncă a Camerei: Angajatorul poate mări valoarea tichetelor de masă la maximum 15 lei


28 septembrie 2016

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a dat raport favorabil, marţi, pentru un proiect de modificare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, care prevede ca valoarea maximă a unui tichet să fie de până la 15 lei, decizia de a mări valoarea acestora rămânând la latitudinea angajatorului.

”Este o iniţiativă prin care se propunea posibilitatea de a se mări (valoarea tichetelor de masă - n.r.) (...), rămânând valoarea actuală în vigoare, şi doar posibilitatea angajatorului de a mări aceste tichete, valoarea acestor tichete să poată fi avută în vedere ca şi opţiune”, a declarat preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon. 

În cadrul dezbaterilor din comisie, deputatul PNL Andreea Paul a propus un amendament prin care valoarea maximă a tichetului să fie de 15 lei, nu de 13 lei, aşa cum era proiectul adoptat de Senat. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate, deşi reprezentanţii Guvernului au spus că Executivul nu susţine acest proiect.

”Guvernul se opune tot timpul în perioada preelectorală unor astfel de măsuri. Nu are un impact decât benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite  în comerţ, sunt purtătoare de TVA. (...) Mergem cu raportul săptămâna viitoare în plen şi sper ca toţi angajaţii care  beneficiază de acest tip de stimulente să poată beneficia de o valoare mai mare cât mai curând”, a mai spus Solomon.

Proiectul a fost depus de parlamentari PSD, PNL, UDMR, UNPR şi Minorităţi. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro