Luni, 21 mai 2018 - 9:37:59
EUR
EURO = 4.6303 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9308 RON
Dolarul american a crescut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

În anul Centenarului, statuia Reginei Maria va trona în comuna Blejoi, satul Ploieştiori


13 decembrie 2017Ideea amplasării statuii Reginei Maria in comuna Blejoi, satul Ploieştiori, aparţine ing. Mircea Cosma – preşedintele Societăţii cultural-istorice ”Mihai Viteazul”şi ing. Adrian Dumitru (în foto), primarul acestei localităţi, aflată in imediata apropiere de Ploieşti, unde primar este tot un Adrian (Dobre). Primar care nu a fost interesat, pare-se, de a avea acest monument istoric în reşedinţa de judeţ, deşi, după cum ştim, Ploieştii nu excelează in busturi si statui, precum  alte mari oraşe ale ţării!

”Ţin să remarc faptul că Fundaţia ”Constantin Stere” are ca obiect de activitate şi sprijinirea comunităţilor locale în realizarea unor asemenea monumente de for public dedicate monarhiei, mai ales că tânăra generaţie şi comunităţi întregi de oameni nu au avut posibilitatea să cunoască ce a reprezentat monarhia pentru ţara noastră. Cu atât mai mult este remarcabilă iniţiativa conducerii Consiliului local şi Primăriei Blejoi de se amplasa aici monumentala sculptură din bronz a Reginei Maria. Partea de logistică o va asigura Fundaţia ”Constantin Stere”, care va da curs alegerii, de către Comisia de jurizare, a celei mai bune lucrări (machete din ipsos), prezentate de patru cunoscuţi sculptori ploieşteni, membri ai UAP din România: Alfred Dimitriu, Nicolae Lupu, George Dumitru şi Constantin Ionescu”, aflăm de la dna Lia Maria Voicu, preşedintele Fundaţiei ”Constantin Stere”.

Solicitată să ne spună părerea sa despre acest eveniment, dna dr.Simona Tănăsescu, membru in comisia de jurizare a monumentului, ne-a declarat: ”Sunt încântată de faptul că toţi membrii comisiei de jurizare au fost unanimi în alegerea aceluiaşi proiect. Un proiect al sculptorului  ploieştean Constantin Ionescu, care a impresionat prin două remarcabile calităţi: în primul rând, portretul foarte expresiv şi, in egală măsură, cel mai aproape de realitatea chipului şi imaginea Reginei, iar în al doilea rând, faptul că acest monument emblematic va fi ca un simbol, un liant pentru comunitatea locală, care merită un asemenea monument” (tot aici se află şi busturile altor doi fii ai comunei: acad. Geo Bogza şi prozatorul Radu Tudoran).Jurizarea a avut loc marţi, 12 decembrie 2017, la sediul Primăriei din comuna Blejoi.

Componenţa juriului care a desemnat câştigătorul concursului de creaţie organizat in parteneriat cu Primăria Blejoi, pentru realizarea lucrării monumentale reprezentând-o pe Regina Maria a României, a fost următoarea:
Preşedintele juriului – George Tănase – sculptor
Membri: prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu – Universitatea Naţională de Arte Frumoase Bucureşti, dr. Simona Tănăsescu – artist vizual, consilier personal al Ministrului Culturii,  dr. Lia Maria Voicu – preşedinte Fundaţia „Constantin Stere” ing. Adrian Dumitru – primar Blejoi, dr.Luca Matei Stoian – architect, dr. Narcis Dorin Ion – director Muzeul Naţional Peleş.

Membrii Comisiei au vizitat şi locul unde urmează să fie amplasat monumentul: actualul parc pentru copii şi tineret.
La jurizare a fost prezent – fără drept de vot - şi preşedintele Societăţii cultural-istorice ”Mihai Viteazul”, ing.Mircea Cosma.
Interesant de remarcat faptul că lucrarea sculptorului Constantin Ionescu a fost votată în unanimitate (7 voturi), reputatul sculptor reuşind să redea cel mai fidel şi frumos înfăţişarea din tinereţe a Reginei.

”Începând chiar din luna ianuarie 2018, Fundaţia ”Constantin Stere” se va ocupa de obţinerea tuturor avizelor necesare şi de pregatirea finanţării acestui monument, astfel încât, la 1 Decembrie 2018, să sărbătorim, împreună, inaugurarea impozantei statui, în acest frumos parc pentru copii şi tineret din Ploieştiori”, a menţionat preşedintele Fundaţiei, dna dr.Lia Maria Voicu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(452 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Puteti sa va puneti in practica planurile de ascensiune sociala. De asemenea, azi sunt favorizate afacerile si relatiile cu colaboratorii. Va recomandam sa profitati din plin de aceasta zi, dar avand grija sa nu fortati nota. Este de asteptat ca relatiile cu partenerii de afaceri sa fie foarte bune, dar trebuie sa aveti putina rabdare pana vor aparea primele rezultate. taur Sunteti intr-o forma intelectuala deosebita si aveti sanse mari de reusita in plan profesional si social. Eastrolog.ro va sugereaza sa profitati de aceasta ocazie pentru va ocupa de probleme dificile sau complicate.Este o zi buna pentru comunicarea cu persoane importante. De asemenea, puteti lua decizii inspirate in privinta relatiilor parteneriale, care va vor aduce satisfactii. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda
GEMENI RAC
gemeni Sunteti foarte bine dispus si aveti ocazia sa luati o decizie importanta cu privire la problemele financiare ale familiei. Eastrolog.ro va recomanda sa abordati probleme serioase din domeniul afacerilor si sa terminati activitati incepute cu mult timp in urma. Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai in varsta. rac Aveti idei excelente si sunteti hotarat sa le puneti in aplicare. Este un moment favorabil pentru a demara o activitate noua. Capacitatea de comunicare va ajuta sa va faceti noi prieteni printre persoane importante. Puteti sa va ocupati de problemele casei, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa nu luati decizii de unul singur.
LEU FECIOARA:
leu Puteti lua decizii inspirate, care va asigura reusita pe plan social si succesul in relatiile sentimentale. Este o zi favorabila comunicarii si calatoriilor de afaceri. Aveti idei bune, care pot avea efecte benefice pe termen mediu si lung. Seara s-ar putea sa mergeti intr-o vizita la prieteni. Va recomandam sa nu neglijati odihna. fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa va hotarati sa plecati intr-o calatorie pentru a rezolva o problema a partenerului de viata. Puteti sa va ocupati de probleme financiare, dar va sfatuim sa evitati speculatiile. Daca aveti de luat decizii importante, va puteti baza pe intuitie.
BALANTA: SCORPION
balanta Aveti ocazia sa rezolvati o problema financiara. In prima parte a zilei va puteti ocupa de afaceri si aveti posibilitatea sa terminati lucrari mai vechi. Este o zi favorabila comunicarii cu cei tineri din familie. Sfatul eastrologului este sa nu faceti promisiuni daca nu sunteti sigur ca le puteti respecta. scorpion Daca vi se propune sa plecati intr-o excursie cu prietenii, aveti grija sa nu neglijati problemele care trebuie rezolvate in camin! Sunteti inspirat si puteti rezolva probleme dificile. Este recomandat sa tineti seama si de opiniile partenerului de viata. Dupa-amiaza s-ar putea ca o ruda apropiata sa va ceara ajutorul intr-o problema de sanatate.
SAGETATOR: CAPRICORN
sagetator Dimineata aveti idei originale, pe care colegii sau partenerii de afaceri le apreciaza. Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de contextul astral favorabil de azi. Puteti avea un spor deosebit si aveti posibilitatea sa realizati tot ce v-ati propus. S-ar putea sa intampinati mici dificultati financiare, dar va descurcati cu ajutorul unei rude mai in varsta. capricorn In prima parte a zilei aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana cu experienta in domeniul dumneavoastra de activitate, care va impartaseste cateva dintre secretele sale. Daca va ganditi sa demarati o afacere pe cont propriu, azi contextul astral este favorabil. Nu actionati in graba!
VARSATOR: PESTI:
varsator Aveti idei bune, pe care ar fi bine sa le puneti in aplicare la locul de munca si in afaceri.Daca nu va ajung banii, va puteti imprumuta de la o ruda mai in varsta. Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Sunteti in forma si aveti un spor deosebit, dar atentie la riscul de extenuare! Si maine este o zi. pesti Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca exista riscul sa nu il puteti respecta In prima parte a zilei, cu ocazia unui drum scurt, este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va ofera sfaturi utile in legatura cu o afacere. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va pripiti. Cu rabdare, puteti obtine satisfactiile materiale pe care vi le doriti.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 mai 2018
Autentificare
stiriactuale.ro