Luni, 26 februarie 2018 - 3:42:18
EUR
EURO = 4.6552 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7813 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

În anul Centenarului, statuia Reginei Maria va trona în comuna Blejoi, satul Ploieştiori


13 decembrie 2017Ideea amplasării statuii Reginei Maria in comuna Blejoi, satul Ploieştiori, aparţine ing. Mircea Cosma – preşedintele Societăţii cultural-istorice ”Mihai Viteazul”şi ing. Adrian Dumitru (în foto), primarul acestei localităţi, aflată in imediata apropiere de Ploieşti, unde primar este tot un Adrian (Dobre). Primar care nu a fost interesat, pare-se, de a avea acest monument istoric în reşedinţa de judeţ, deşi, după cum ştim, Ploieştii nu excelează in busturi si statui, precum  alte mari oraşe ale ţării!

”Ţin să remarc faptul că Fundaţia ”Constantin Stere” are ca obiect de activitate şi sprijinirea comunităţilor locale în realizarea unor asemenea monumente de for public dedicate monarhiei, mai ales că tânăra generaţie şi comunităţi întregi de oameni nu au avut posibilitatea să cunoască ce a reprezentat monarhia pentru ţara noastră. Cu atât mai mult este remarcabilă iniţiativa conducerii Consiliului local şi Primăriei Blejoi de se amplasa aici monumentala sculptură din bronz a Reginei Maria. Partea de logistică o va asigura Fundaţia ”Constantin Stere”, care va da curs alegerii, de către Comisia de jurizare, a celei mai bune lucrări (machete din ipsos), prezentate de patru cunoscuţi sculptori ploieşteni, membri ai UAP din România: Alfred Dimitriu, Nicolae Lupu, George Dumitru şi Constantin Ionescu”, aflăm de la dna Lia Maria Voicu, preşedintele Fundaţiei ”Constantin Stere”.

Solicitată să ne spună părerea sa despre acest eveniment, dna dr.Simona Tănăsescu, membru in comisia de jurizare a monumentului, ne-a declarat: ”Sunt încântată de faptul că toţi membrii comisiei de jurizare au fost unanimi în alegerea aceluiaşi proiect. Un proiect al sculptorului  ploieştean Constantin Ionescu, care a impresionat prin două remarcabile calităţi: în primul rând, portretul foarte expresiv şi, in egală măsură, cel mai aproape de realitatea chipului şi imaginea Reginei, iar în al doilea rând, faptul că acest monument emblematic va fi ca un simbol, un liant pentru comunitatea locală, care merită un asemenea monument” (tot aici se află şi busturile altor doi fii ai comunei: acad. Geo Bogza şi prozatorul Radu Tudoran).Jurizarea a avut loc marţi, 12 decembrie 2017, la sediul Primăriei din comuna Blejoi.

Componenţa juriului care a desemnat câştigătorul concursului de creaţie organizat in parteneriat cu Primăria Blejoi, pentru realizarea lucrării monumentale reprezentând-o pe Regina Maria a României, a fost următoarea:
Preşedintele juriului – George Tănase – sculptor
Membri: prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu – Universitatea Naţională de Arte Frumoase Bucureşti, dr. Simona Tănăsescu – artist vizual, consilier personal al Ministrului Culturii,  dr. Lia Maria Voicu – preşedinte Fundaţia „Constantin Stere” ing. Adrian Dumitru – primar Blejoi, dr.Luca Matei Stoian – architect, dr. Narcis Dorin Ion – director Muzeul Naţional Peleş.

Membrii Comisiei au vizitat şi locul unde urmează să fie amplasat monumentul: actualul parc pentru copii şi tineret.
La jurizare a fost prezent – fără drept de vot - şi preşedintele Societăţii cultural-istorice ”Mihai Viteazul”, ing.Mircea Cosma.
Interesant de remarcat faptul că lucrarea sculptorului Constantin Ionescu a fost votată în unanimitate (7 voturi), reputatul sculptor reuşind să redea cel mai fidel şi frumos înfăţişarea din tinereţe a Reginei.

”Începând chiar din luna ianuarie 2018, Fundaţia ”Constantin Stere” se va ocupa de obţinerea tuturor avizelor necesare şi de pregatirea finanţării acestui monument, astfel încât, la 1 Decembrie 2018, să sărbătorim, împreună, inaugurarea impozantei statui, în acest frumos parc pentru copii şi tineret din Ploieştiori”, a menţionat preşedintele Fundaţiei, dna dr.Lia Maria Voicu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(438 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Este posibil sa aveti dificultati pe plan sentimental si financiar. Din acest motiv, sunteti indispus si puteti deveni irascibil. Pastrati-va calmul si ascultati sfaturile prietenilor! taur Dimineata s-ar putea sa fiti agitat din cauza unor schimbari care survin la serviciu. Va sfatuim sa nu va iesiti din fire, altfel riscati sa va complicati situatia. Fiti calm cu persoana iubita! Nu are rost sa va certati pentru nimicuri.
GEMENI RAC
gemeni Dimineata s-ar putea sa fiti dezamagit de atitudinea unui partener de afaceri sau a unui colaborator. Nu puneti la suflet! Va sfatuim sa va concentrati asupra problemelor cu adevarat importante. Astmosfera in familie este foarte buna. rac S-ar putea sa fiti dezamagit de un prieten. Eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti mai prudent decat de obicei. Amanati investitiile! Dupa-amiaza, o ruda bolnava va cere un imprumut. Va linistiti spre seara, in mijlocul familiei.
LEU FECIOARĂ
leu Va enervati din cauza un coleg de serviciu care va face greutati. Nu este momentul sa luati decizii importante. S-ar putea sa fiti confuz si sa nu va puteti concentra. Va sfatuim sa va puneti ordine in idei. Evitati cearta cu o persoana mai in varsta din familie! fecioara Astazi este indicat sa evitati afacerile si intalnirile cu prietenii. Dimineata s-ar putea ca o ruda sa va ceara un imprumut. Va sfatuim sa nu o refuzati, daca puteti. Spre seara, un prieten va da o veste buna in legatura cu un examen.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Sunteti nervos si aveti tendinta sa-i criticati pe toti cei din jur. Va sfatuim sa va temperati, ca sa nu va indepartati prietenii. Aflati ca veti primi vizita unei rude din alta localitate. S-ar putea sa incepeti pregatirile pentru concediu. scorpion Se pare ca va simtiti obosit si fara chef de munca. Este indicat sa amanati deciziile importante si sa va dedicati unor activitati de rutina. Recomandarea eastrolog.ro pentru azi este sa va relaxati si sa acordati mai mult timp odihnei. Nu provocati discutii in contradictoriu!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este posibil sa aveti dificultati de concentrare la serviciu, din cauza problemelor sentimentale. Nu va lasati prada melancoliei! Puteti avea spor la treburi casnice. Va recomandam sa fiti mai atent cu partenerul de viata. capricorn Nu va convine nimic si va enervati foarte usor. Aveti tendinta sa cautati cearta cu lumanarea, sub diferite pretexte. Nu faceti din tantar armasar! Cu calm si rabdare, totul se poate rezolva usor.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Dimineata, o ruda apropiata va da o veste neplacuta. Nu va ingrijorati! Problemele sunt trecatoare. Va sfatuim sa evitati orice discutie in contradictoriu cu partenerul de viata. Este recomandabil sa amanati intalnirile importante. pesti S-ar putea sa va certati cu partenerul de viata, pentru ca vi se pare ca a cheltuit cam mult. Ar fi bine sa tineti cont si de dorintele sale. Va sfatuim sa va menajati sanatatea. Odihniti-va si evitati activitatile solicitante!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro