Marţi, 19 martie 2024 - 7:58:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dezastru alb în Suceava şi Vatra Dornei


3 februarie 2012

30 de şcoli din Suceava şi Vatra Dornei au cursurile suspendate, mai multe gospodării nu sunt alimentate cu apă potabilă după ce conductele au îngheţat, la reţelele electrice s-au produs 11 avarii, iar 18 persoane cu hipotermie sau cazuri sociale au ajuns la unităţi de primire a urgenţelor. Acesta este "rezultatul" a numai şapte, din cele 58 de ore de cod galben de nisori.ninsori

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, în ultima zi de cod portocaliu de ger au fost găsite 18 persoane fără adăpost sau cu hipotermie, toate fiind transportate la unităţi de primire a urgenţelor, două dintre ele fiind internate cu hipotermie, trei internate cu alte afecţiuni, iar 13 fiind transportate la adăposturi.

El a arătat că atât Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, cât şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava vor asigura în continuare ambulanţe, care vor verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost.

Totodată, prefectul a precizat că din cauza temperaturilor scăzute din această săptămână a fost luată decizia că vineri să nu se desfăşoare cursurile în 30 de unităţi de învăţământ, din care 12 şcoli şi 18 grădiniţe, fiind afectaţi 3.664 de copii, din care 2.849 elevi şi 815 preşcolari.

Totodată, sunt suspendate parţial cursurile la două unităţi de învăţământ, pentru ciclul primar, dar şi la Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru trei clase a IX-a, fiind afectaţi 303 elevi, iar în şase şcoli şi şase grădiniţe a fost adaptat programul astfel încât cursurile să înceapă la ora 10.00, iar durata unei ore de curs este de 30 minute.

El a precizat că această decizie este o măsură preventivă, în primul rând pentru a evita deplasarea elevilor către şi dinspre unităţile de învăţământ, la temperaturi foarte scăzute.

Prefectul a mai spus că în judeţ este asigurată apă potabilă, înregistrându-se două segmente de conductă de alimentare îngheţate, fiind afectate 12 gospodării, din care şapte în municipiul Suceava şi cinci în municipiul Vatra Dornei.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, prefectul a menţionat că se înregistrează 11 deranjamente, pe reţeaua de joasă tensiune, iar echipe ale E.On Moldova se află în teren pentru remedierea operativă a acestora.

Prefectul a dat asigurări că secţiile de drumuri naţionale sunt pregătite pentru intervenţie, fiind asigurate atât utilajele, cât şi cantităţile de material antiderapant necesare, în prezent circulaţia fiind asigurată pe toate drumurile din judeţ şi se desfăşoară în condiţii de iarnă.

El a făcut însă un apel către populaţie să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-le la cazurile cu caracter de strictă urgenţă.

Dacă deplasarea este imperios necesară, prefectul a solicitat că populaţia să îşi echipeze vehiculele adecvat, să aibă o rezervă de carburant, hrană şi apă, iar în situaţia în care este surprinsă de fenomene meteorologice extreme, să oprească pe raza celei mai apropiate localităţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro