Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:07:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plângere adresată Jandarmeriei Prahova


28 mai 2013

În atenţia comandatului
Inspectoratului de Jandarmi Prahova


Stimate domn colonel Adrian-Marin FAUR


Subsemnatul Gabriel Dima,domiciliat în Ploieşti,judeţul Prahova, reporter la ziarul on-line stiriactuale.ro,  vă solicit un răspuns la următoarea sesizare.

În seara zilelor de 25 mai respectiv 26 mai,angajaţii dumneavoastră mi-au îngrădit liberul acces în zona mass-media, la concertele organizate de către Primăria municipiului Ploieşti cu ocazia evenimentului "Zilele oraşului Ploieşti 2013".

 În serile respective nu am putut ajunge în zona destinată presei  deoarece un reprezentant al jandarmeriei  a decis, de la sine putere, că nu am ce căuta în zonă.

Mai mult...în seara de duminică după câteva momente în care am încercat să-i explic "domnului" jandarm că lucrez la un ziar local şi că am acceptul verbal al domnului primar Iulian Bădescu, acelaşi jandarm zelos,mi-a zis : "Să vină primarul să te ia de mână,ca să intri" ...




După cum bine ştiţi dreptul presei de a avea acces nelimitat şi neîngrădit la orice informaţie privind interesul public nu poate fi interzis. Consider că angajaţii instituţiei pe care o conduceţi, şi-au depăşit atribuţiile îngrădind accesul meu  în zona scenei pentru a realiza materialele de presă pe care mi-le solicitase conducerea publicaţiei la care lucrez.

Vă aduc la cunoştinţă că am o mică problemă de sănătate (o deficientă la vorbire) , ceea ce nu mă opreşte să scriu şi să colaborez cu un ziar on-line şi să deţin diploma de absolvire a cursurilor de comunicare media şi jurnalism,cursuri atestate de către Academia Britanică de Afaceri-promotia 2011, în această situaţie, voi depune plângere pentru  discriminare pe criterii de sănătate. Menţionez că problema de sănătate nu mi-a împiedicat participarea la meciurile echipei Petrolul Ploieşti sau la diverse alte spectacole organizare în municipiu.

După cum bine ştiţi, nu sunt primul ziarist din România agresat verbal sau fizic, de către jandarmi dar cu mine s-a consumat un  precedent ,de aceea vă solicit în mod public un răspuns la această sesizare.

Bănuiesc că angajaţii Jandarmeriei au fost stresaţi şi supăraţi în weekendul trecut deoarece evenimentele  desfăşurate au însemnat un volum mare de muncă, dar nu înţeleg  răzbunarea acestora. pe primul care le-a ieşit în cale.

Deşi aparent am probleme de vorbire, pot fi  reporter, potrivit legitimaţiei (legale) pe care o deţin.



Vă transmit că stirigoile.ro este un ziar on-line şi nu sunt reporter la Euronet sau The Sun şi nimeni nu are pretenţia că să vorbesc coerent.

În pozele ataşate îl puteţi observa pe jandarmul care nu mi-a permis accesul şi un al-2-lea jandarm ,care a folosit un limbaj mai puţin elevat.

Al doilea jandarm mi-a spus că nu-l interesează cine sunt şi de unde sunt...dacă nu vrea să intru, nu intru...

Mulţumesc anticipat pentru un eventual răspuns şi menţionez că şi alţi reprezentanţi ai presei din Prahova au avut probleme în a ajunge în zona de lângă scenă.


Cu deosebită consideraţie
Gabriel Dima
reporter stiriactuale.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro