Duminică, 8 septembrie 2024 - 2:20:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Scuzele nu schimbă realitatea" , o nouă campanie de conştientizare a violenţei în familie


25 iulie 2024

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a demarat o campanie inovatoare, intitulată „Scuzele Nu Schimbă Realitatea”, cu scopul de a combate violenţa domestică şi de a oferi suport persoanelor afectate de acest fenomen alarmant.

Campania se axează pe sensibilizarea publicului asupra impactului devastator al violenţei în familie. Prin diverse activităţi educaţionale şi informative, se urmăreşte sporirea conştientizării comunităţii privind semnele şi efectele violenţei domestice. Totodată, se promovează accesul la resursele legale şi instituţionale destinate protejării victimelor şi se încurajează raportarea incidentelor de violenţă.

În cadrul campaniei, poliţiştii prahoveni au organizat întâlniri cu personalul din diverse instituţii publice pentru a discuta despre formele de violenţă în familie şi despre instrumentele legale disponibile, cum ar fi ordinul de protecţie. Au fost furnizate informaţii esenţiale despre cum pot fi recunoscute cazurile de violenţă şi despre paşii necesari pentru a solicita ajutorul autorităţilor.

Un element cheie al campaniei este introducerea aplicaţiei Bright Sky, un instrument digital care oferă victimele violenţei domestice acces rapid la informaţii utile şi resurse de suport. Aplicaţia, disponibilă gratuit pentru descărcare pe telefoane mobile, se dovedeşte a fi un ajutor deosebit în gestionarea şi raportarea abuzurilor.

Poliţiştii subliniază că violenţa domestică nu poate fi justificată şi că scuzele nu schimbă suferinţa victimelor. Campania „Scuzele Nu Schimbă Realitatea” vizează în mod special descurajarea şi prevenirea actelor de violenţă şi subliniază importanţa acţiunii imediate şi a sprijinului pentru cei afectaţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro