Miercuri, 23 iunie 2021 - 8:27:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Salariile profesorilor vor fi uniformizate


17 iunie 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a declarat  că în scurt timp nu va mai exista o diferenţă salarială între  învăţământul universitar şi cel preuniversitar, situaţia urmând a fi remediată prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

„Vă promit aici de faţă astăzi, că acest lucru se va remedia în termen cât mai scurt, deoarece acele diferenţe vor fi din POSDRU”, a spus sâmbătă, la Congresul Educaţiei, Eugen Orlando Teodorovici, citat de agerpres.ro.

Ministrul Fondurilor Europene a susţinut în cadrul congresului faptul că nu este normal să existe o lege a salarizării care blochează salariile în învăţământul preuniversitar şi a spus că nu înţelege argumentul legal pentru care există o diferenţă de salarizare între învăţământul preuniversitar şi cel universitar.

„Cert este că am discutat împreună cu colegii mei miniştri şi cu domnul prim-ministru vizavi de remedierea acestei deficienţe. Ideea este să se întâmple cât mai curând, pentru că mi se pare normal ca din POSDRU să poată fi finanţaţi şi colegii noştri din învăţământul preuniversitar”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a sugerat în cadrul Congresului  că, din punctul de vedere al accesării de fonduri,  MEN este oarecum privilegiat. „Suntem unul dintre puţinele sectoare cu posibilitatea de a accesa bani pe mai multe axe. Nu sunt mulţi care să poată să ia bani şi din resurse umane şi din Regio. În special din zona de infrastructură, premierul a cerut explicit să existe o linie pentru infrastructură şcolară”, a declarat Pricopie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(56 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro