Joi, 28 martie 2024 - 7:09:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce pensie are Regele Mihai?


5 august 2013

Veniturile Regele Mihai provin din chiria proprietăţilor pe care le deţine, din pensie, din  indemnizaţia de fost şef de stat şi din cea de membru al Academiei Române, conform declaraţiilor făcute de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, într-un interviu acordat Forbes Romania.

Venitul total al regelui Mihai s-ar ridica, potrivit calculului realizat de către director, la aproximativ 22.100 de euro pe lună.

Cea mai mare sumă provine de la Castelele Peleş şi Pelişor, închiriate Muzeului Peleş şi Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe lună. Pe acelaşi domeniu funcţionează Vila Economat, care tocmai a încheiat primul an de funcţionare în regim privat şi aduce un venit de 2.500 de euro/ lună.

Tot de pe Valea Prahovei, Casa Regală încasează chirii în valoare totală de aproximativ 6.000 de euro, de la două hoteluri de la Stăvilar, pensiunea Cuţitul de Argint şi hotelul Bastion.

Toate aceste sume sunt impozabile, iar din ele Casa Regală trebuie să întreţină inclusiv proprietăţile pe care le are în folosinţă, dar nu îi aparţin, precum Palatul Elisabeta din Bucureşti. Numai întreţinerea acestuia costă în jur de 5.000 de euro pe lună, potrivit lui Ion Tucă. O cheltuială importantă pentru Casa Regală este în acest moment şi renovarea Castelului Săvârşin.

Regele Mihai are şi o pensie de 1.000 de lei, o indemnizaţie de fost şef de stat de 4.000 de lei şi una de membru al Academiei Române, în valoare de 2.000 de lei.

Casei Regale a României i-au fost restituite doar proprietăţile care au aparţinut Regelui Mihai, de altfel doar acestea fiind cerute de Majestatea Sa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro