Joi, 2 iulie 2020 - 11:49:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cum a ratat România să devină primul centru Apple din Europa


18 iunie 2015

Marii investitori spun că România a pierdut foarte multe investiţii din cazua infrastructurii deficitare. Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, Silviu Savin, partener al Ascenta Management, administrator al Coresi Business Park, a povestit cum au venit reprezentanţi ai Apple în România, dar au renunţat să investească după o experienţă neplăcută pe şoselele de la noi.

„Apple voia să vină în 2008-2009 la Braşov printr-un chiriaş al Coresi şi a fost oprită de infrastructura Bucureşti – Braşov. Totul fusese stabilit şi apoi un vicepreşedinte al companiei a vrut să vină la Braşov în perioada în care se lucra la centura Ploieştiului.

Plus că în ziua respectivă a fost un accident pe la Câmpina. A făcut 7 ore de la aero­por­tul Otopeni la Braşov şi ăla a fost sfârşitul proiectului. Ar fi fost primul centru Apple în Europa, de back-office şi suport”, a declarat Silviu Savin.

Lipsa investiţiilor în infrastructură a început să fie aspru criticată şi de marii investitori. În ultimii ani, reprezentanţii grupului Dacia-Renault au spus că este necesară o autostradă între Piteşti şi Sibiu.

„Nu cer autostradă pentru mine, nu mă interesează pentru mine, mă interesează pentru tineri, pentru ţară. Şi nu cer autostradă pentru Renault, pentru Dacia, este în interes naţional. Transportul comercial, de luni până vineri, se face pe Valea Oltului. Cu ce viteză? Cu viteza comercială de 32-35 de kilometri pe oră? Aia nu e performanţă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Auto din România, Constantin Stroe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(158 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro