Marţi, 19 martie 2024 - 7:16:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Singurul liceu din România premiat în Europa pentru calitatea educaţiei. Colegiul, remarcat de experţi Oxford


24 iulie 2017

Un liceu din România a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii europene din domeniul educaţiei, acordat de Consiliul Uniunii Academice din Oxford.

Premiul a fost primit de Colegiul Naţional ”AT Laurian” din Botoşani. Ca un detaliu, liceul botoşănean a reuşit o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat din acest an.

European Quality Award este un prestigios premiu acordat celor care pot demonstra excelenţă în managementul calităţii. Acest premiu, inaugurat în 1992, are mai multe nivele printre care şi cel educaţional. În acest an European Quality Award a fost decernat în cadrul unui forum la care au participat 200 de ţări, susţinut în localitatea elveţiană Lucerna.

Forumul a avut trei secţiuni: bussiness, medicină şi management educaţional . La secţiunea management educaţional, singurul liceu din România nominalizat şi premiat la acest forum prestigios a fost Colegiul Naţional ”AT Laurian” din Botoşani prin directorii Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei. Aceştia au participat în cadrul secţiunii ”Quality in Education: Trends, Strategies, Practices”.

Prin intermediul directorilor, liceul botoşănean a fost premiat mai precis pentru calitatea managementului, a imaginii regionale impecabile în zona educaţiei şi ştiinţei, ca furnizori de servicii educaţionale de înaltă calitate.

În acest an, liceul din Botoşani a primit, pentru a doua oară consecutiv, şi titlul de ”şcoală europeană”. În ultimii trei ani, Colegiul Naţional ”AT Laurian” a derulat un număr-record de 44 de proiecte şi activităţi cu implicare europeană.

Colegiul Naţional AT Laurian se confundă cu istoria Botoşaniului dar şi a educaţiei la nivel naţional. A fost întemeiat ca Gimnaziu în 1859 şi mai apoi în 1868 devenind liceu. În 1885, liceul se mută în clădirea actuală, o clădire de patrimoniu veche de aproape 130 de ani în care au învăţat generaţii întregi de elevi. De la sfârşitul secolului al XIX lea, liceul botoşănean devine unul de elită la nivelul întregii Moldove. La acest colegiu au învăţat fii de boieri sau oameni de afaceri ai Botoşaniului post şi interbelic devenind avocaţi sau oameni de ştiinţă apreciaţi. Totodată istoricul Nicolae Iorga a învăţat la AT Laurian în perioada cât acesta era încă gimnaziu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro