Vineri, 29 martie 2024 - 8:25:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua a şaptea/ Peste 100 de protestatari duşi la Poliţie şi amendaţi


20 ianuarie 2012


proteste19Autorităţile susţin că, în toate cele şapte zile de protest, jandarmii au acţionat în baza legii. Mai mult, Jandarmeria spune că joi, când protestatarii au plecat din Piaţa Victoriei spre Piaţa Universităţii, deşi nu aveau autorizaţie, putea interveni în forţă, însă nu a făcut-o. Cât despre organizatorii mitingului USL, Jandarmeria spune că aceştia vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale pentru încălcarea autorizaţiei de protest.


14 persoane dintre cele peste 100 conduse la secţiile de poliţie în urma protestelor de joi seara au fost recunoscute ca fiind membri ai galeriilor de fotbal ale echipelor Steaua, Dinamo, Rapid şi Petrolul Ploieşti.
„Ieri am avut o manifestare de protest aprobat care s-a defăşurat pe Şoseaua Kiseleff. Acesta este jobul nostru. Blocarea căilor de comunicaţie constituie înfracţiune şi noi suntem obligaţi să acţionăm ca atare”, a declarat col.Aurel Moise, şeful direcţiei de ordine publică a Jandarmeriei. El a mai spus că „protestul organizat de PNL s-a desfăşurat în bune condiţii până la ora 18:00, după care, tot ceea ce s-a întâmplat contravine mai mult sau mai puţin prevederilor legale: blocarea Pieţei Victoria”.


„La miting s-au alăturat şi alte grupuri cu care avem conflicte de mai mult timp. Aceştia au ajuns în Piaţa Universităţii, unde lucrurile s-au desfăşurat în condiţii normale până la ora 23:00. Atunci, s-a instalat o baricadă pe carosabil, s-a aprins un foc, asupra forţelor de ordine au fost aruncate pietre şi bucăţi de gard. În acel moment, conform legii, comandantul putea dispune intervenţia în forţă, dar nu s-a făcut asta. Jandarmeria a intervenit pentru degajarea carosabilului şi a baricadei. Atunci erau câteva sute de persoane în piaţă”, a mai spus Moise.

„Ieri au fost conduse peste 100 de persoane la secţiile de poliţie şi s-au luat asupra lor măsurile legale. 14 persoane au fost identificate ca fiind membre ale galeriilor de fotbal Dinamo, Steaua, Rapid şi Petrolul”, a mai afirmat col. Aurel Moise.


Reamintim că momentul în care cele două grupuri de manifestanţi s-au unit, la Universitate, a fost extrem de tensionat. Scutierii au încercat să oprească accesul protestatarilor care veneau de la Arcul de Triumf, dar miile de oameni au depăşit fără probleme barajul şi au ocupat bulevardul din faţa Teatrului Naţional. Deşi veneau de la un miting politic, au fost primiţi cu urale de ceilalţi demonstranţi. Aproape trei ore şi jumătate, forţele de ordine s-au limita să supravegheze mulţimea. La un momendat, însă, din zona unde erau membrii Asociaţiei Suporterilor Români au început să zboare înspre jandarmi tot felul de proiectile improvizate. Aceea a fost clipa când au început confruntările.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro