Vineri, 9 iunie 2023 - 10:50:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raport: În România, o persoana din cinci nu poate mânca o masă la două zile


29 mai 2013

Nivelul general de trai al Elveţiei, măsurat prin venitul mediu exprimat în standardul puterii de cumpărare, se clasează pe locul 3 în Europa, după Luxemburg şi Norvegia, şi este de patru ori mai mare decât al României, potrivit unui raport publicat marţi de Biroul Federal elveţian de Statistică /FSO/ şi citat de corespondentul Radio Chine Internationale, în ediţia online.

 

Potrivit acestui raport, venitul Elveţiei este de patru ori mai mare decât cel al României, Letoniei şi Bulgariei şi de două ori mai ridicat decât al Greciei.

 

Inegalitatea între repartizarea veniturilor încă există în Europa, potrivit acestui raport. În Elveţia, veniturile totale ale celor 20% dintre cei mai bogaţi sunt de 4,5 ori mai mari decât venitul cumulat al celor 20% cei mai săraci, iar în Europa acest indicator variază între 3,3 şi 6,8. Islanda, Norvegia, Republica Cehă, Slovenia, Suedia şi Finlanda cunosc inegalităţi în repartizarea celor mai mici venituri.

 

De asemenea, în legătură cu veniturile şi condiţiile de viaţă, raportul arată că există diferenţe mari între ţările europene. În noile state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Bulgaria, Ungaria şi România, "mai mult de o persoană din cinci nu poate mânca o masă completă cel puţin o dată la două zile". Acesta este cazul a 8% din populaţia zonei euro faţă de mai puţin de 2% în Elveţia, adaugă raportul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 iunie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro