Vineri, 29 mai 2020 - 1:42:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Pomana, mult mai atragatoare decat munca


27 noiembrie 2014

Într-o comună din judeţul Botoşani, primarul a ajuns să se roage de localnici să se ducă la serviciu. Potrivit publicaţiei locale Botoşăneanul, în localitate a fost construită o micuţă fabrică de textile care a scos la concurs 50 de locuri de muncă.

Însă până acum două zile doar 11 persoane îşi depuseseră CV-urile. Supărat, primarul a intrat pe Facebook şi le-a cerut localnicilor, îndeosebi celor tineri, să nu mai stea după ajutoarele sociale şi să vină să lucreze în fabrica de textile.

Tot virtual, primarul a primit şi câteva răspunsuri. Cineva s-a plâns că fabrica este prea departe de casă şi că nu are cu cine să lase copiii. Alte persoane spuneau că salariul de 1.000 de lei pe lună este prea mic.

Ceea ce ar putea fi interpretat că ajutoarele sociale sunt prea mari. Sau, mai bine zis, suficient de mari cât să descurajeze munca. La finalul mesajului pe care l-a postat pe Facebook, primarul şi-a exprimat speranţa că nu va mai vedea tineri din comună la coada pentru ajutoare.

Situaţia din acea localitate poate părea comică. Dar este de fapt tragică, pentru că se întâlneşte în atâtea şi atâtea localităţi mici în care şomerii pur şi simplu nu se simt suficient de motivaţi cât să reintre în câmpul muncii. Şi de multe ori această situaţie rămâne ascunsă, pentru că puţini sunt primarii care îşi ceartă localnicii pe internet. Pentru că un electorat dependent de ajutoarele sociale este mult mai docil decât unul care lucrează.

Sursa: Botoşăneanul


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(207 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro