Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:23:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PROTEST SPONTAN la Spitalul Judeţean Constanţa. Anesteziştii nu au intrat decât la operaţiile urgente!


27 martie 2018

Medicilor de la Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” Constanţa le-a ajuns cuţitul la os! Luni dimineaţă au decis să facă un protest spontan, indignaţi de faptul că guvernanţii nu iau în seamă solicitările lor – asemenea colegilor din întreaga ţară, săptămâna trecută, medicii constănţeni au transmis o adresă prin care au cerut eliminarea Anexei 10, prin care le sunt tăiate sporurile! – ba mai mult, au aflat că îşi vor primi salariile, pentru luna martie a.c., abia după data de 25 aprilie a.c., pentru că nici până la această oră, contabilii spitalului, asemenea colegilor din alte spitale, nu ştiu exact cum trebuie să calculeze remuneraţiile salariale ale cadrelor medicale pentru luna martie a.c..

„A fost un protest spontan, au fost anunţate conducerea spitalului, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Protestul a durat trei ore, timp în care au fost asigurate doar operaţiile urgente, nu şi intervenţiile chirurgicale pentru cazurile cronice, programate”, a declarat dr. Victoria Bădărău, medic şef ATI în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Conducerea spitalului a dat asigurări că activitatea medicală nu a fost afectată de protestul spontan, intervenţiile chirurgicale fiind amânate pentru zilele următoare, iar urgenţele fiind asigurate.

Medicii sunt decişi să continue cu formele de protest, dacă solicitările lor, şi în mod special cele privind Anexa 10, vor fi ignorate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro