Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:57:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce amendă a primit patronul care îşi jignea angajaţii


12 august 2017

Fabrica de textile din Prahova al cărei administrator a fost filmat în timp ce şi-a înjurat angajaţii şi i-a umilit a fost amendată în urma unui control desfăşurat de Inspecţia Muncii.

Firma a fost amendată de controlorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova cu 8.000 de lei pentru nereguli constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. De asemenea, au fost date şi avertismente scrise.

De asemenea, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei în domeniul relaţiilor de muncă pentru nerespectarea timpului liber al angajaţilor. Inspectorii de muncă au constatat că angajatorul nu ţinea evidenţa orelor suplimentare de lucru şi nu a făcut dovada plăţii salariilor pentru o parte dintre angajaţi, faptă pentru care s-a dispus măsura de remediere.

Şi Poliţia Prahova a declanşat o anchetă, după ce au apărut pe internet înregistrări video în care administratorul străin al firme de confecţii din localitatea prahoveană Păuleşti îşi înjură angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat că întârzie plata salariilor.

Potrivit înregistrării făcute la mijlocul lunii iunie, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba engleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia. O asistentă a patronului le traduce angajaţilor, însă evită să reproducă şi înjurăturile spune în limba engleză.

Patronul cipriot îi face pe angajaţi „animale”, „idioţi” şi „nişte nimicuri”, le spune că sunt „dezgustători”, urlă la ei şi îi ameninţă că îi ştie pe cei „cu gura mare” şi că foarte curând va scăpa de aceştia.

„Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători”, spune patronul cipriot, potrivit înregistrării. Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro