Vineri, 29 martie 2024 - 7:29:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul din România care îşi donează salariul pentru reparaţia unei şcoli


11 august 2017

Un primar s-a decis să-şi doneze salariul pentru reabilitarea şcolii din localitatea pe care o conduce. Este vorba despre primarul comunei Petriş, din Arad, Irina Onescu. A iniţiat şi o campanie care poartă numele „Şcoala din vise”, iar până acum, în aproximativ două săptămâni, s-au strâns aproape 3.000 de euro.

„Mi-am dorit să nu aştept după procedurile clasice de a cere fonduri de la stat, de la Uniunea Europeană, copiii aceştia nu trebuie forţaţi să aştepte.

Şcoala are nevoie de mobilier nou, podelele trebuie înlocuite şi trebuie construit un teren de sport. În funcţie de câţi bani se strâng, primăria va prioritiza lucrările”, a declarat primarul Irina Onescu, pentru Digi24.

Irina Onescu s-a născut şi a crescut în Bucureşti, a învăţat la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi a absolvit cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.

În 2008, la 23 de ani, a deschis o firmă de producţie audio-video. După câţiva ani a lăsat agitaţia din Bucureşti şi s-a mutat în micul sat din Arad, unde sunt doar 500 de locuitori.

În copilărie a venit destul de des pe Valea Mureşului împreună cu părinţii ei, de profesie geologi. Ulterior, părinţii au cumpărat o casă în Petriş, iar majoritatea vacanţelor şi le-a petrecut acolo.

S-a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Am avut prieteni care se aflau acolo şi au scăpat cu zile, dar şi prieteni care nu au mai ieşit la lumină. Pentru prima dată, corupţia făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoşi şi rebeli, în rândul apropiaţilor. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă şi distrugătoare”, a declarat Irina Oncescu, pentru aradaon.ro.

A ales să candideze independentă pentru că „la sat doctrina de partid este egală cu zero, iar în comunităţile mici, oamenii aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Campania electorală şi-a făcut-o mergând din poartă în poartă şi discutând cu oamenii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro