Marţi, 19 martie 2024 - 4:51:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Violenţe extreme la Bucureşti


15 ianuarie 2012

bataieProtestul din Piaţa Universitaţii a devenit violent după ce oamenii au rupt gardurile şi au ieşit în bulevard, unii aruncând cu pietre şi bucăţi din caldarâm în jandarmi, unul dintre aceştia fiind rănit. Traficul rutier a fost blocat, incidentele având loc în faţa Teatrului Naţional.

Unul dintre jandarmi a fost rănit la cap. Totodată, unii dintre protestatari au aruncat cu sticle incendiare, o persoană fiind cuprinsă de flăcări. Ea a fost salvata de oamenii din jurul său. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene. Ei au apelat la echipamentul de protecţie, având căşti de protecţie şi bastoane.
Aproximativ 50 de jandarmi fug după manifestanţii care au participat la astfel de violenţe. Alţi 40 de jandarmi intervin în stradă refăcând cordonul.
Anterior, în jurul orei 18.00, aproximativ 1.000 de oameni protestau paşnic, scandând lozinci contra preşedintelui Băsescu şi în favoarea alegerilor anticipate. Oamenii s-au adunat în faţa Teatrului Naţional, dar şi pe partea opusă a bulevardului Nicolae Magheru, în zona fântanilor.


bataie1Protestatarii sunt de vârste diferite, unii venind chiar şi cu copiii. Primii adunaţi la Universitate, în jurul orei 14.00 au fost în special persoane de vârsta a treia. Ulterior, în piaţa au venit şi oameni mai tineri.
Ei deţineau steaguri, pancarte, unele chiar improvizate, pe care scria "Jos Băsescu", "Stop distrugerii Roşiei Montane", "Stop corupţiei". Pe o pancartă mare, purtată de mai multe persoane, scria Decembrie '89 fiind desenată o hartă pe care sunt marcate cu cruci localităţile în care au murit oameni în timpul revoluţiei.
La faţa locului au fost prezente echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti - Ilfov.


Apel la calm au făcut duminică primarul general Sorin Oprescu, Transparency International Romania, liderul PNL Crin Antonescu, dar şi Jandarmeria Română.

Circa 200 de braşoveni care intenţionau să vină spre Bucureşti au fost blocaţi în gară de către jandarmi. O situaţie asemănătoare s-a întâmplat şi în Craiova. Un grup de 200 de tineri încearcau să ajungă de la Piaţa Unirii către Universitate, însă a fost blocat de un cordon de jandarmi. Protestatarii au  ripostat cu pietre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro